Europol werkt aan serious-game om crypto-misdaadbestrijders te trainen

Europol heeft laten weten dat het een spel ontwikkeld waarmee wetshandhavers leren hoe zij een crypto-misdaad moeten aanpakken. Hiermee is het één van de eerste serious games over crypto-misdaden.


Cryptocurrency Conferentie

Europol heeft de game onthuld op de zesde editie van de Cryptocurrency Conferentie op hun eigen hoofdkantoor. Tijdens deze conferentie werd er verteld dat het spel officieren in staat zal stellen om hands-on training en advies te krijgen over het opsporen van cryptocurrencies in strafrechtelijk onderzoek. Ook leert het spel hoe de personen om moeten gaan met dit soort misdaadpraktijken. Naar verluidt waren er meer dan 300 crypto-experts aanwezig op de conferentie van zowel wetshandhaving als de particuliere crypto sector.


Cryptocurrency-tracing Serious Game

Het project werd door Europol ook al het Cryptocurrency-tracing Serious Game genoemd. De game wordt ontwikkeld in samenwerking tussen CENTRIC en Europol en zal volgens Europol de eerste mogelijkheid zijn om te leren hoe met cryptocurrency-misdaden moet worden omgegaan.


Oktober 2019

Europol is van plan om de game te lanceren tijdens de Europol-INTERPOL conferentie over cybercriminaliteit. Deze conferentie staat gepland voor oktober dit jaar.

Europol blijft hiernaast op zoek naar meer manieren om cryptocurrency gefaciliteerde criminaliteit te voorkomen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken