Everscale
Persbericht

Everscale’s Universal Bridge komt naar voren als trilemma-oplossing voor de hele DeFi-industrie

Everscale, een blockchain-netwerk met ongekende mogelijkheden voor het schalen van transacties, heeft een nieuw Universal Bridge-mechanisme onthuld op zijn Octus Bridge cross-chain transactieplatform. Dankzij het nieuwe mechanisme kunnen gebruikers die activa van elk blockchain-netwerk bezitten, hun activa overbrengen naar elk ander netwerk met de goedkope kosten en snelle transactietijden die mogelijk zijn op Everscale.

Hoe rooskleurig zelfs de meest volmondige DeFi-evangelisten ook kunnen zijn, DeFi heeft altijd een onmiskenbare doorn in het oog gehad. In DeFi wordt de kwestie het trilemma genoemd. Hoewel gedecentraliseerde financiering reeds ontegenzeggelijk nut heeft getoond in de kredietverlening en het opnemen van leningen, kunst, gaming en andere sectoren, heeft zij nog steeds duidelijke beperkingen ten opzichte van gecentraliseerde financiering. In termen van het trilemma is het tot nu toe algemeen aangenomen dat DeFi-oplossingen slechts twee van de drie belangrijkste voordelen van DeFi-platforms tegelijk kunnen bereiken. Deze drie voordelen zijn decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid.

Van de drie genoemde voordelen van DeFi zijn de eerste twee vrij eenvoudig. Er zijn een aantal platforms die hun gebruikers een veilige manier bieden om deel te nemen aan gedecentraliseerde financiering en alle voordelen die daarmee gepaard gaan, waaronder yield farming, staking, uitwisseling en nog veel meer. De grote platforms die dit hebben kunnen bereiken, zijn echter met name tekortgeschoten als het gaat om het derde voordeel, namelijk schaalbaarheid.

Wat is schaalbaarheid?

Schaalbaarheid is een essentiële statistiek bij het analyseren van de voordelen van een blockchain-netwerk. In wezen is de schaalbaarheid van een netwerk het vermogen om een grote hoeveelheid transacties te verwerken zonder dat de grootte van de belasting de activiteiten van het netwerk negatief beïnvloedt. Als een netwerk niet over de schaalcapaciteit beschikt die nodig is om met een grote gebruikersbasis om te gaan, zullen de transactietijden stijgen en de transactiekosten stijgen.

Dit is ongelooflijk belangrijk omdat DeFi niet in staat zal zijn om grootschalige adoptie te bereiken als het aanzienlijk minder handig en duurder is dan centralized finance. Een goed voorbeeld van hoe schadelijk schaalbaarheidsproblemen zijn, is te zien in de huidige staat van Ethereum. Hoewel Ethereum de basis is van DeFi en een meerderheid van de DeFi-platforms host  die momenteel actief zijn, hebben de trage transactiemogelijkhedenen exorbitante kosten van het netwerk het voor reguliere gebruikers vrijwel onmogelijk gemaakt om van de voordelen ervan te genieten. De afgelopen week  had MetaMask, een van de grootste DEX’s (gedecentraliseerde uitwisselingen) gas kosten (kosten die je moet betalen voor je transacties om te verwerken)in de duizenden dollars voor ethereum-gebaseerde transacties.

Dit is gewoon onaanvaardbaar als DeFi van de grond komt en op grote schaal wordt gebruikt. En het probleem is niet exclusief voor Ethereum, het is endemisch in DeFi. Hoewel het algemeen bekend en erkend is, is er geen echte werkbare oplossing uit de ruimte gekomen. Althans, tot nu toe.

Everscale en de Universal Bridge

Het Everscale-netwerk is een van de meest veelbelovende blockchains.  Everscale is gebouwd om een enorme hoeveelheid gebruikers aan te kunnen. In de jaren sinds Everscale is gelanceerd, heeft het netwerk opmerkelijke vooruitgang geboekt in zijn zoektocht om gebruikers een volledig gedecentraliseerde, veilige en grenzeloos schaalbare DeFi-ervaring te bieden  .

Aangespoord door het Broxus-team van ontwikkelaars, de belangrijkste architecten van veel van de DeFi-platforms die op Everscale werken, heeft het netwerk een economisch ecosysteem gebouwd waarin zijn gebruikers kunnen profiteren van een DEX, waar ze uitwisselingen kunnen maken tussen verschillende soorten digitale activa en engage in yield farming en stakingsmechanismen met APR-tarieven in de buurt van drievoudige cijfers, een digital asset wallet die eigen is aan het netwerk en een cross-chain bridge-platform waarmee gebruikers liquiditeit kunnen verzenden tussen andere netwerken en Everscale.

Dit ‘brugplatform’, Octus Bridge, staat centraal in wat Everscale heeft ontwikkeld als oplossing voor het DeFi trilemma voor de gehele industrie.  Octus Bridge heeft unieke kwaliteiten die het een verborgen juweeltje van DeFi maken. Omdat Everscale de mogelijkheid heeft om honderden miljoenen actieve gebruikers te beheren, loopt het niet tegen de schaalbaarheidsproblemen aan die andere netwerken teisteren. Dit vertaalt zich in bijna onmiddellijke transactietijden en fractionele transactiekosten.  Simpel gezegd, er is geen andere blockchain gebouwd om zo groot te worden als deze, waardoor deze zich in een unieke positie bevindt om het trilemma op te lossen. Bewijs van het nut van de brug is te vinden in de hoeveelheid fondsen die op het platform zijn opgesloten en de totale waarde van de overdrachten die het heeft gefaciliteerd. Op pixeltijd is de TVL (totale waarde vergrendeld) gelijk aan $ 36.682.346 en de TVT (totale overgedragen waarde) is gelijk aan

$ 70.490.194.

Everscale is echter relatief nieuw en veel van DeFi is al gebouwd op Ethereum en andere gevestigde netwerken. Halverwege wisselen van platform is onrealistisch. Maar dankzij een nieuw ontwikkeld mechanisme op Octus Bridge zal het niet nodig zijn.

Terwijl Octus Bridge voorheen liquiditeit overdrachten tussen een lijst met ondersteunde netwerken faciliteerde, heeft het Broxus-team zojuist een Universal Bridge-mechanisme onthuld, waarmee elk project liquiditeit van elke blockchain naar elke andere blockchain kan sturen. Zoals het er nu uitziet, ondersteunt de Universal Bridge de meest populaire tokenlijsten van de grootste DEX’s en blockchains, waaronder Uniswap, Pancakeswap, Spookyswap, enz. En als het token niet wordt ondersteund, kan het handmatig worden toegevoegd.

Evenzo kunnen gebruikers elk token van BSC, Ethereum, Polygon en Matic naar Everscale overbrengen. Als een token niet op Octus staat, wordt het automatisch toegevoegd aan het netwerk op basis van de eigenschappen van het oorspronkelijke netwerk. En al deze tokens kunnen ook worden overgedragen naar elk EVM-netwerk. Als het token zich niet op het doelnetwerk bevindt, wordt het automatisch gemaakt (op het doelnetwerk heeft het een voorvoegsel “OCT”). Het mechanisme werkt in beide richtingen en de tokens hebben één adres, ongeacht het netwerk waarnaar u ze naar of vandaan verzendt. 

Voor niet-gelieerde projecten heeft Octus Bridge een b2b API ontwikkeld voor het Universal Bridge mechanisme. Dit betekent dat elk project het Universal Bridge-mechanisme in hun platform kan integreren omcross-chain liquiditeitsoverdrachten voor hun klanten en gebruikers mogelijk te maken. In termen van de eindgebruiker is het proces gestroomlijnd en zullen ze alleen communiceren met de interface van uw platform. Dit lost niet alleen het tijdsintensieve en dure cross-chain asset transfer-probleem op, het doet dit ook met opmerkelijke eenvoud en gemak.

Bovendien voegt Octus binnenkort een functie toe waarmee u tokens kunt toevoegen aan de witte lijst van de Bridge, samen met een functie waarmee token eigenaren tokens die via de Bridge zijn verzonden, kunnen samenvoegen met hun originelen.

Dit is een ongekende doorbraak voor DeFi. Als het Universal Bridge-mechanisme op grote schaal wordt gebruikt, zal het de manier waarop mensen DeFi gebruiken radicaal veranderen  en de deuren openen voor reguliere gebruikers die niet duizenden dollars kunnen (en moeten) uitgeven om hun activa van de ene blockchain naar de andere over te dragen. Zoals het er nu uitziet,  heeft Everscale via Octus Bridge DeFi de kans geboden om voorbij de horizonten te stappen die door het trilemma worden opgelegd in het onbekende terrein van universal en praktisch nut.

Over Everscale

Everscale is een nieuw en uniek blockchain-ontwerp dat een schaalbare gedecentraliseerde wereldcomputer voorstelt in combinatie met een gedistribueerd besturingssysteem.  Everscale is gebaseerd op een platform genaamd Ever OS, dat miljoenen transacties per seconde kan verwerken, met Turing-complete slimme contracten en gedecentraliseerde gebruikersinterfaces.

Everscale presenteert een aantal nieuwe en unieke eigenschappen, zoals dynamische multithreading, soft majority consensus en gedistribueerde programmering, waardoor het schaalbaar, snel en veilig kan zijn op het moment dat het klaar is. Het wordt bestuurd door een gedecentraliseerde gemeenschap gebaseerd op meritocratische principes via het Soft Majority Voting-protocol.

Everscale heeft krachtige ontwikkeltools, zoals compilers voor Solidity en C++, SDK en API, client bibliotheken geporteerd naar meer dan 20 talen en platforms, een reeks gedecentraliseerde browsers en wallets die veel applicaties in DeFi, NFT, tokenization en governance-domeinen mogelijk maken.