Bitcoin

Ex-minister van Financiën: Instituties zullen Bitcoin laten stijgen

Lawrence Summers, voormalig Amerikaanse minister van Financiën en directeur van de National Economic Council, zegt dat de Bitcoin voor altijd zal blijven bestaan.


‘Bitcoin is klaar voor verdere groei’

Bitcoin heeft zijn veerkracht al bewezen en heeft grip gekregen bij zowel institutionele instellingen als het grote publiek. De prijs is klaar voor verdere groei, vertelde Lawrence Summers tijdens de “Wall Street Week” -show.

Summers kreeg de vraag of Bitcoin een bubbel is. Hij reageerde hierop door te vertellen dat, hoewel hij de prijsbewegingen van de crypto op korte termijn niet wil voorspellen, instellingen steeds meer interesse tonen. Daarom denkt hij dat Bitcoin blijvend is. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat het er veel veerkrachtiger uitziet als het stijgt, daalt en vervolgens weer stijgt. Daarom denk ik dat mensen er geïnteresseerd in zijn. Meer vraag zal de prijs doen stijgen, gezien de eindigheid van het aanbod.”

Summers is een bekende econoom die meerdere functies op zijn naam heeft staan. Hij diende eerder als vice-president ontwikkelingseconomie en hoofdeconoom van de World Bank, senior ambtenaar van het Amerikaanse Ministerie van Financiën en directeur van de National Economic Council.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin wordt steeds breder geaccepteerd

Bitcoin krijgt steeds meer goedkeuring van experts in de traditionele financiële sector. Steeds meer vermogensbeheerders nemen posities in en dat is een teken dat de markt volwassen wordt.

Tesla-CEO Elon Musk deelde onlangs ook zijn mening over Bitcoin. Hij bleef echter sceptisch over dat het het belangrijkste valutasysteem zou worden. Hij tweette het volgende:

‘Wat we geld noemen, is slechts een informatiesysteem voor de toewijzing van arbeid. Waar het eigenlijk om gaat, is het maken van goederen en het leveren van diensten. We moeten valuta bekijken vanuit het standpunt van de informatietheorie. Wie de minste fouten en vertraging heeft, wint.”

Ondanks de goede vooruitzichten is de Bitcoin koers de afgelopen dagen flink teruggevallen. De prijs daalde vannacht zelfs tot een dieptepunt van $28.950. Deze dip werd waarschijnlijk grotendeels veroorzaakt door een enorme uitstroom vanuit een Bitcoin miningpool. Deze lijkt nu gestopt te zijn. Betekent dit dat de Bitcoin prijs vanaf vandaag weer zal stijgen?

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC