Bitcoin

Zit de grootste mining pool achter de Bitcoin crash?

De Bitcoin prijs daalde vannacht tot een dieptepunt van $28.950. Deze koersval werd waarschijnlijk veroorzaakt door miners die enorme hoeveelheden BTC verkochten.


Zit een Bitcoin miningpool achter de crash?

Gegevens van CryptoQuant laten zien dat miningpools de afgelopen dagen enorme hoeveelheden Bitcoins verkocht. Dit heeft ervoor gezorgd dat de BTC prijs in 1 dag tijd met meer dan 15% daalde.

Bitcoin prijs zakt tot $28.950 – Bron: Tradingview

De uitstroom uit F2Pool, dat momenteel de grootste miningpool ter wereld is met ongeveer 15% van de hashsnelheid, begon op 15 januari te stijgen. Op 17 januari bereikte de dagelijkse uitroom 10.000 BTC ($313 miljoen). De miningpool verkocht drie dagen op rij een vergelijkbaar aantal tokens voordat het weer wat afnam. F2Pool lijkt dus (deels) verantwoordelijk te zijn voor de overgrote meerderheid van de uitstroom.

F2Pool verkoopt enorme hoeveelheid BTC – Bron: CryptoQuant

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grayscale blijft Bitcoins kopen

Terwijl de miningpool dus heel veel BTC tokens heeft verkocht, hebben institutionele investeerders juist heel veel Bitcoins gekocht. Eerder meldde we al dat vermogensbeheerder Grayscale opvallend grote aantallen BTC tokens heeft gekocht deze week. Deze koopdrang heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin prijs niet nog verder terugzakte.

Grayscale blijft enorme hoeveelheden BTC kopen – Bron: Bybt.com

In het rapport van Grayscale, dat onlangs gepubliceerd is, staat dat institutionele instellingen hebben gezorgd voor 93% van de Bitcoin aankopen. De CEO van het bedrijf vertelt dat hij denkt dat de interesse van grote bedrijven alleen nog maar zal toenemen. Dit zal de koopdruk alleen maar toe doen nemen en de prijs mogelijk verder laten stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?