Nieuws

Ex-SEC voorzitter verwacht goedkeuring van Bitcoin ETF op woensdag

Jay Clayton, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft alle vertrouwen dat er deze week een Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) wordt goedgekeurd.

in een recent interview met CNBC benadrukte Clayton dat belangrijke obstakels die eerder de goedkeuring van de ETF in de weg stonden, lijken te zijn opgelost. “De onderliggende Bitcoin handelsmarkt is aanzienlijk volwassener geworden,” merkte Clayton op, wat suggereert dat er nu een robuust en betrouwbaar kader bestaat voor de werking van de ETF.

Aanstaande beslissing van de SEC over Spot Bitcoin ETFs

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) staat aan de vooravond van een potentieel historische beslissing, waarbij verwacht wordt dat deze uiterlijk op woensdag wordt aangekondigd. Deze beslissing zou de weg kunnen vrijmaken voor de handel in Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs), een belangrijke mijlpaal in de financiële sector. Opvallend is de betrokkenheid van toonaangevende financiële instellingen zoals BlackRock en Fidelity, wiens aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs momenteel ter beoordeling voorliggen.

Het goedkeuringsproces dat de SEC hanteert voor deze ETFs is bijzonder grondig en bestaat uit twee belangrijke stappen. Ten eerste worden de 19b-4 aanvragen, ingediend door beurzen die de ETFs willen noteren, zorgvuldig onder de loep genomen. Daarnaast worden de S-1 formulieren, afkomstig van de uitgevende instellingen van de ETFs, eveneens grondig geëvalueerd. Deze uitgebreide, tweeledige benadering waarborgt dat zowel de handelsplatformen als de uitgevende instanties voldoen aan de strikte regelgevende standaarden van de SEC.

Bitcoin koers kan enorm stijgen

De Bitcoin-gemeenschap en investeerders volgen de ontwikkelingen rond de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) met grote belangstelling. De verwachting is dat de introductie van een Spot Bitcoin ETF een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal in de cryptomarkt zou kunnen brengen, wat mogelijk een positieve invloed op de waarde van Bitcoin heeft. Michael Anderson, medeoprichter van het crypto-venturebedrijf Framework Ventures, is van mening dat het potentieel van deze ontwikkeling op de markt op dit moment nog niet volledig wordt erkend.

Ondanks de recente prijsfluctuaties van Bitcoin, die rond de $46.000 bleven schommelen, zou de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF een aanzienlijke stimulans kunnen zijn voor de waarde van de munt. Een dergelijke goedkeuring zou namelijk een signaal kunnen zijn van toenemende acceptatie en legitimiteit van Bitcoin in de traditionele financiële wereld, wat het vertrouwen van zowel institutionele als individuele investeerders kan versterken en daarmee de vraag naar Bitcoin zou kunnen vergroten. Dit zou uiteindelijk kunnen resulteren in een stijging van de Bitcoin prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?