analist
Altcoin

Expert adviseert: Dit is het ideale crypto portfolio voor een succesvol 2024

Hoewel de cryptomarkt onvoorspelbaar blijft, deelt analist Emperor Osmo zijn visie op het ideale crypto portfolio voor 2024. Hij heeft verschillende portfolio’s samengesteld, elk met hun eigen risiconiveau. Deze portfolio’s zijn zorgvuldig ingedeeld langs een risicocurve, gebaseerd op het marktsentiment van de deelnemers.

Het doel van deze portfolio’s is om beleggers een gebalanceerde mix van activa te bieden die variëren van laag tot hoog risico, zodat zij optimaal kunnen inspelen op de dynamiek en potentie van de markt in het komende jaar.

Veel risico

In de categorie van de linker curve bevinden zich de meest volatiele cryptocurrencies. Deze digitale munten hebben het potentieel voor enorme winsten, maar gaan gepaard met een aanzienlijk risico op grote verliezen. Ze zijn vooral geschikt voor beleggers die bereid zijn een hoge mate van onzekerheid en risico te dragen. Analist Osmo raadt binnen deze groep onder andere Bonk (BONK), Coq Inu (COQ), Cortex (CTXC) en Vulcan Forged (PYR) aan.

Deze munten hebben recent significante prijsstijgingen gekend, voornamelijk aangedreven door markthype. De eerste twee, Bonk en Coq Inu, zijn memecoins die respectievelijk op de Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) netwerken draaien. Vulcan Forged onderscheidt zich als een blockchain-gebaseerd spel.

Gematigd risico

Voor investeerders met een voorkeur voor minder risico heeft analist Osmo een selectie gemaakt van zogenaamde ‘mid-curve’ munten. Deze categorie omvat minder volatiele projecten zoals Avalanche en Solana, maar biedt ook ruimte aan minder bekende projecten met aanzienlijk groeipotentieel. Een voorbeeld van zo’n project in deze lijst is Iluvium (ILV), een blockchain-spel dat belofte toont. Over het algemeen zijn deze munten ideaal voor beleggers die streven naar een balans tussen risico en potentieel rendement, en bieden ze een stabielere investeringsoptie in vergelijking met de meer volatiele opties in de markt.

Weinig risico

In de laatste selectie heeft Emperor Osmo zich gefocust op de meest stabiele en veilige investeringsopties binnen de cryptomarkt. Deze groep omvat bekende projecten zoals Solana, maar ook Chainlink (LINK). Kenmerkend voor de munten in deze categorie is hun bewezen track record van gestage groei en hun weerstand tegen abrupte prijsschommelingen.

Ze vormen een ideale keuze voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en lagere risico’s. Hoewel de rendementen misschien bescheidener zijn in vergelijking met de meer volatiele opties, bieden deze munten een redelijke verwachting van consistente groei, wat ze aantrekkelijk maakt voor de voorzichtige investeerder.

Nederlandse analist kiest ook top altcoins voor 2024

De bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe deelde onlangs zijn top 5 altcoins. Voor een succesvol 2024 voorziet hij Ethereum (ETH), LINK, Abitrum (ARB), Optimism (OP) en SUI (SUI) als projecten die voor grote winsten kunnen zorgen. 

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins