crash
Ripple, Stablecoin

Expert waarschuwt: ‘Tether dreigt cryptocrash te veroorzaken, XRP is een veilig alternatief’

De on-chain specialist, bekend onder het pseudoniem SMQKE, heeft zijn zorgen geuit over de stabiliteit van de cryptomarkt, met name over de invloed van Tether (USDT) op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Volgens SMQKE zorgt de voortdurende uitgifte van USDT voor een speculatieve bubbel die de prijzen van deze digitale munten kunstmatig hoog houdt.

Opvallend is dat hij ook aangeeft dat XRP de potentie heeft om een stabieler alternatief te zijn.

Risico op een forse correctie

De analist baseert zijn bevindingen op verschillende studies, waaronder een onderzoek van de Bank van Frankrijk, dat een direct verband legt tussen de toename van USDT-liquiditeit en stijgingen in de Bitcoin-koers.

SMQKE waarschuwt dat deze afhankelijkheid van Tether kan leiden tot een forse marktcorrectie. Als blijkt dat USDT niet volledig wordt gedekt door reserves, kunnen zowel Bitcoin als Ethereum aanzienlijke verliezen lijden. Dit zou het vertrouwen in de bredere cryptomarkt ernstig kunnen schaden.

XRP als alternatief

SMQKE ziet in XRP een stabieler alternatief te midden van deze risico’s. XRP, dat zich voornamelijk richt op grensoverschrijdende betalingen en naleving van regelgeving, is minder betrokken bij de speculatieve activiteiten die Bitcoin en Ethereum kenmerken.

Daarnaast wordt verwacht dat de aankomende stablecoin RLUSD van Ripple, ontwikkeld met strikte regelgeving in gedachten, kan inspelen op de groeiende vraag naar een transparante en volledig gedekte stablecoin.

Ripple stablecoin project in Palau

Het Ministerie van Financiën van Palau, een klein eilandstaat in de westelijke Stille Oceaan, heeft met succes fase 2a van zijn Nationale Betalingsdienstproject afgerond. Het Palau Stablecoin Programma richt zich op het ontwikkelen van een toegankelijke nationale betalingsinfrastructuur, specifiek voor inwoners zonder toegang tot traditionele banken.

In deze fase werd Ripple’s technologie ingezet om te onderzoeken hoe een getokeniseerde Amerikaanse dollar geïntegreerd kan worden in de financiële infrastructuur van Palau.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’