crypto analist
Bitcoin

Experts: Bitcoin koers waarschijnlijk niet naar $100.000 in 2024

Aan het begin van dit jaar zag het er nog rooskleurig uit voor Bitcoin (BTC). De digitale munt bereikte een nieuwe all-time high (ATH) van bijna $74.000, mede dankzij het optimistische sentiment rond Amerikaanse spot exchange traded funds (ETF’s).

Sindsdien is BTC echter onder druk komen te staan, met een koers die nu rond de $56.000 schommelt. Deze daling wordt versterkt door zorgen over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten.

Met nog vier maanden te gaan, lijkt een nieuwe rally voor BTC dit jaar steeds onwaarschijnlijker. Hoewel experts zoals Noelle Acheson en Jag Kooner erkennen dat Bitcoin op basis van zijn fundamentele waarde het potentieel heeft om ooit de $100.000 te bereiken, verwachten zij niet dat dit in 2024 zal gebeuren. Verschillende factoren spelen hierbij een belangrijke rol.

Halving-effect laat op zich wachten door zwakke markt

Ten eerste vond in april 2024 de halving plaats. Hoewel dit doorgaans een positieve invloed op de koers heeft, kan het enige tijd duren voordat de verminderde BTC-beloningen hun effect op de markt zichtbaar maken. Gezien de huidige zwakte van de markt kan deze verwachte impuls bovendien langer op zich laten wachten.

Macro-economische factoren drukken op Bitcoin-koers

Een andere belangrijke reden voor de stagnatie is de toenemende invloed van macro-economische factoren op Bitcoin. De digitale munt is de afgelopen jaren een stuk volwassener geworden, waardoor het steeds gevoeliger is geworden voor wereldwijde economische ontwikkelingen. Dit maakt het moeilijker voor Bitcoin om de langverwachte grens van $100.000 te bereiken, vooral gezien de huidige inflatie en recessiezorgen wereldwijd.

Optimisten zien kans op $100.000 voor Bitcoin dit jaar

Sommigen denken echter dat Bitcoin dit jaar nog boven de $100.000 kan uitkomen. De bekende analist Titan of Crypto is een van hen. Hij ziet wel degelijk mogelijkheden voor een flinke koersstijging en heeft een ‘cup & handle’-patroon geïdentificeerd, dat een potentieel koersdoel van $110.000 aangeeft. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit een stijging van meer dan 92% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

Claim jouw €20 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €20.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt