crypto kopen
Bitcoin

Experts: Crypto blijft in groeifase ondanks snelle stijging in adoptie

Hoewel de adoptie van cryptocurrencies de afgelopen jaren sterk is gestegen, bevinden we ons volgens experts nog steeds in de vroege groeifase van de sector. Factoren zoals regelgeving en markstabiliteit zullen een cruciale rol spelen in de verdere ontwikkeling van de crypto-industrie.

Vooral Singapore heeft zich ontpopt als een belangrijk centrum, mede dankzij gunstige wet- en regelgeving en de steun van de overheid, met name sinds China strenge maatregelen heeft genomen tegen cryptovaluta.

Wereldwijde crypto-adoptie blijft groeien

Volgens het Henley Crypto Wealth-rapport is de wereldwijde adoptie van cryptocurrency inmiddels boven de 30% uitgekomen. Ondanks dit ogenschijnlijk hoge percentage, benadrukken veel experts dat dit slechts het begin is en dat de cryptomarkt nog veel ruimte heeft om te groeien.

Hong Yea, voormalig handelaar bij Goldman Sachs en medeoprichter van GRVT, stelt dat de hoge adoptiegraad juist aangeeft dat crypto nog niet volwassen is. Hij vergelijkt de huidige fase van de crypto-industrie met de vroege jaren van fintech en sociale media.

Het Henley-rapport meldt dat het aantal cryptogebruikers in één jaar tijd met 32% is gestegen, van 420 miljoen in 2023 tot 560 miljoen in 2024. Ook bitcoin (BTC) noteerde een groei van 31%, met naar schatting 275 miljoen gebruikers wereldwijd. Yea wijst erop dat de cryptosector tegenwoordig veel diverser is dan tien jaar geleden, toen Bitcoin vrijwel de hele markt domineerde.

“Vandaag zien we een veel breder ecosysteem, wat de toegankelijkheid en de mogelijkheden van blockchain technologie weerspiegelt,” aldus Yea. Nieuwe technologieën en ideeën trekken steeds meer gebruikers aan, wat de groei buiten bitcoin versnelt.

Singapore als koploper in de cryptowereld

Alberto Fernandez, vertegenwoordiger van het Qubic Ecosystem in Europa, wijst erop dat de groei van zowel crypto- als bitcoin-gebruikers hand in hand gaat met de dominantie van bitcoin in de markt. Volgens hem verdelen nieuwe gebruikers zich momenteel vrijwel gelijk over Bitcoin en altcoins. Hij waarschuwt echter dat de voortzetting van deze groei afhankelijk is van gunstige regelgeving en stabiele marktomstandigheden. Fernandez suggereert zelfs dat externe factoren, zoals pandemieën, de adoptie verder zouden kunnen versnellen.

Wat betreft Singapore’s opkomst als cryptohub, noemen zowel Yea als Fernandez de gunstige regelgeving en steun voor innovatie als belangrijke factoren. Fernandez legt ook een verband tussen de snelle ontwikkeling van Singapore en China’s verbod op cryptovaluta. “Het verbod in China heeft geleid tot een uitstroom van ondernemers naar Singapore, wat de groei van de cryptosector daar aanzienlijk heeft gestimuleerd,” aldus Fernandez.

Uit het Henley Crypto Adoption Index-rapport blijkt dat Singapore nu wereldwijd de eerste plaats inneemt als cryptohub, gevolgd door Hongkong, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die eveneens steeds meer crypto-startups aantrekken. Yea benadrukt dat Singapore zijn leidende positie heeft bereikt door vroegtijdig in te zetten op de potentie van cryptocurrency en blockchain, waarmee het land een voorsprong heeft genomen op andere regio’s.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten