BitcoinPayments
Bitcoin

Explosieve groei in Bitcoin-betalingen in 2023

In 2023 is het aantal verkopers dat Bitcoin-betalingen accepteert bijna verdrievoudigd, blijkt uit recente gegevens van BTC Map, een prominente leverancier van Bitcoin-kaarten. Aan het einde van het jaar accepteerden 6.126 restaurants, bars, winkels en diensten het digitale activum, een sterke stijging ten opzichte van de 2.207 handelaren aan het begin van het jaar.

Significante verschuiving in acceptatie van digitale valuta

Deze groei markeert een significante verschuiving in de acceptatie van digitale valuta. Echter, er was een lichte daling vanaf de piek in september, toen er 6.590 handelaren Bitcoin accepteerden. De data van BTC Map, die open-source kaartgegevens van OpenStreetMap gebruikt, suggereren dat deze toename deels te danken is aan het feit dat gebruikers actiever bedrijven aan de database toevoegen.

Opvallend is de geografische spreiding van deze handelaren. Midden- en Zuid-Amerika kennen een hogere concentratie van BTC-accepterende handelaars, terwijl er in Afrika en Azië minder zijn. In de Verenigde Staten en Europa is ook een toename te zien van handelaren die cryptocurrency accepteren.

Filippijnen spanden de kroon

De Filippijnen spanden de kroon in Zuidoost-Azië, terwijl er volgens de BTC Map nauwelijks handelaren in China, India en Rusland zijn die Bitcoin accepteren.

Het is belangrijk om op te merken dat veel van deze handelaren de ontvangen crypto-activa direct weer verkopen op de markt. Dit duidt op een pragmatische benadering van digitale valuta, waarbij handelaren de voordelen van acceptatie benutten zonder zich bloot te stellen aan de volatiliteit van de markt.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13