Bitcoin crash
Bitcoin

Spot Bitcoin ETFs onder druk: Vijf dagen op rij verliezen geleden

De Spot Bitcoin ETFs hebben, net als de Bitcoin koers, een dramatische handelsweek gehad. Over de gehele week gemeten verkocht Grayscale 30.582 Bitcoin, terwijl de Nieuwe Negen Spot Bitcoin ETFs er 17.018 kochten. Onder de streep stroomde er dus 13.564 Bitcoin weg bij de ETFs.

Vijf dagen van ellende voor Bitcoin ETFs

Alles bij elkaar hebben de Spot Bitcoin ETFs deze week vijf achtereenvolgende dagen van uitstromen gezien, dat is een absoluut record.

Gisteren was er wel sprake van een lichtpuntje. Kleine beleggers lijken voorzichtig weer in te stappen. Waar ze de afgelopen 3 maanden netto-verkopers waren, zagen we nu voor het eerst groene cijfers bij ze staan.

Het zou mooi zijn als deze ontwikkeling doorzet en de ETFs weer beginnen te kopen. Dan kunnen we de prijsactie krijgen waar iedereen op hoopt.

Een belangrijke flippening?

De ETF van Grayscale blijft tot nu toe de grote “boosdoener” als het gaat om de negatieve druk op de Bitcoin koers. Sinds de lancering van het fonds als ETF op 11 januari daalde de voorraad van Grayscale al van 619.200 naar 347.587 Bitcoin.

Het duurt niet lang meer voordat de Spot Bitcoin ETFs van BlackRock groter is dan die van Grayscale. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien heeft BlackRock inmiddels al 243.125 Bitcoin weten te verzamelen.

Een andere positieve kracht in de markt lijkt de mysterieuze “Mr. 100”. Dat is een nog onbekende entiteit die zijn Bitcoin per 100 stuks opkoopt (vandaar de naam).

Gisteren kocht de entiteit 18x 100 stuks Bitcoin op en daarmee alle BTC die over de afgelopen 2 dagen is gemijnd. De whale in kwestie bezit nu 55.000 Bitcoin die een waarde van ~3,5 miljard dollar dragen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017