Bitcoin ETF
Bitcoin

EY: Bitcoin ETF zal enorme vraag van instituties veroorzaken

Volgens een manager bij Ernst & Young (EY) is er een enorme vraag naar Bitcoin vanuit institutionele beleggers. Echter, de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) is nog nodig om een grote prijsstijging te ontketenen.

In afwachting van goedkeuring door Amerikaanse toezichthouders

Paul Brody van Ernst & Young (EY), is van mening dat er heel veel vraag naar Bitcoin is vanuit institutionele beleggers, omdat Amerikaanse toezichthouders jarenlang geen goedkeuring hebben gegeven voor een spot Bitcoin ETF. Brody besprak tijdens een uitzending van CNBC op 23 oktober dat er biljoenen dollars van institutioneel geld klaarstaan om in Bitcoin te stappen zodra een BTC ETF wordt goedgekeurd.

“Al deze andere institutionele fondsen kunnen nu nog niet in investeren, totdat er een ETF is of een andere soort van door toezichthouders goedgekeurde activiteit,” zei de blockchain expert van EY. Hij voegde eraan toe: “Als je kijkt naar mensen die Bitcoin kopen, dan kopen ze het als een beleggingsproduct. Ze kopen het niet als een betaalmiddel.

Is een Bitcoin ETF aanstaande?

De opmerkingen van Brody komen op een moment dat wereldwijde investeerders nauwlettend toezien op het crypto regelgevingsproces door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die tot op heden nog geen enkele spot Bitcoin ETF heeft goedgekeurd. Verschillende bedrijven, waaronder Grayscale Investments, ARK Investment, BlackRock en Fidelity, hebben bij de SEC aanvragen ingediend voor meerdere Bitcoin ETF-producten en wachten op een reactie van de toezichthouder.

Grayscale, dat in augustus 2023 een rechtszaak van de SEC won voor een review van een spot Bitcoin ETF, heeft onlangs een S-3 formulier registratieverklaring bij de SEC ingediend om haar Grayscale Bitcoin Trust te noteren aan de New York Stock Exchange Arca.

Volgens Eric Balchunas, senior ETF analist bij Bloomberg, wijst een recente wijziging van de spot Bitcoin ETF door ARK Invest en 21Shares op een “goed teken” van vooruitgang en aanstaande goedkeuringen. De ETF-expert gelooft dat de in oktober 2023 ingediende ETF-wijzigingen rechtstreeks een antwoord kunnen zijn op zorgen die de SEC aan ETF-uitgevers heeft gevraagd aan te pakken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
4 redenen waarom de bullmarkt van Bitcoin nog niet voorbij is
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten