bitcoin etf
Bitcoin

Hoeveel kan Bitcoin stijgen bij de komst van een Spot ETF?

Volgens de vooraanstaande analist DonAlt kan de koers van Bitcoin met 100% stijgen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission goedkeuring geeft voor een Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Hij suggereert dat Bitcoin hierdoor waarden kan bereiken die we voor het laatst zagen in november 2021.

Bitcoin’s potentiële sprong van 100%

DonAlt, analist van het YouTube-kanaal TechnicalRoundup, voorspelt dat de Bitcoin prijs meer dan 100% zou kunnen stijgen als de Verenigde Staten een spot Bitcoin ETF goedkeuren. “Ik zie $60.000 als een realistisch doel wanneer de ETF wordt geïntroduceerd. Hoewel dit niet direct zal gebeuren, geloof ik dat de prijs uiteindelijk ergens tussen de $60.000 en $100.000 kan liggen,” stelt hij.

De impact van een spot Bitcoin ETF

De anonieme analist DonAlt benadrukt de potentieel transformatieve impact van de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF op de cryptomarkt. Hij stelt: “Zo’n goedkeuring is niet zomaar iets; het fungeert als een soort ‘groen licht’ en weerspiegelt een goedkeuring van de Amerikaanse overheid. Dit voegt een laag van geloofwaardigheid toe aan de gehele sector.”

Met betrekking tot de toekomstige prijs van Bitcoin geeft DonAlt aan dat het onwaarschijnlijk is dat we de dieptepunten van november 2022 zullen terugzien, tenzij er problemen ontstaan met Binance, de grootste cryptobeurs qua handelsvolume. “Zonder grote problemen bij Binance verwacht ik niet dat we de $16.000 zullen raken. Mocht Binance echter in zwaar weer terechtkomen, dan zou een daling naar $12.000 mogelijk zijn, wat ik beschouw als het absolute dieptepunt. Zonder zo’n scenario lijkt een prijsstijging op handen.”

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen