NFT Nieuws

NFT Nieuws

Facebook begint met het testen van Ethereum en Polygon NFTs op profielen

Meta, het voormalige Facebook, is begonnen met de introductie van NFTs voor sommige Amerikaanse kunstenaars op het Facebook platform.

Facebook begint met Ethereum en Polygon NFTs, maar voegt daar snel Solana en Flow aan toe, aldus een Meta-vertegenwoordiger tegenover nieuwswebsite Decrypt.

Productmanager Navdeep Singh deelt eerste beelden

Meta productmanager Navdeep Singh deelde op woensdag de eerste beelden van NFTs op Facebook. Grappig genoeg deed Singh dat via Twitter en niet middels Facebook of Instagram. Op basis van de post van Singh lijkt het erop dat gebruikers een “digitale verzamelstukken” tabje op hun profiel krijgen waar ze hun NFT-collectie kunnen tentoonstellen.

Gebruikers kunnen hun crypto-wallets verbinden aan hun Facebook-profielen. Daarnaast wordt het mogelijk om NFTs in een Facebook post om te toveren waar andere vervolgens op kunnen reageren, een like achterlaten of de post delen. Volgens tech en mediaconsultant Martin Bryant wil Meta duidelijk een thuis bieden aan het Web3 publiek.

Eerder al NFTs op Instagram

De social-media gigant begon eerder al met de uitrol van NFTs op Instagram voor een beperkte groep kunstenaars in “een handjevol” landen, zo bevestigde de Meta-vertegenwoordiger aan Decrypt. In een eerdere aankondiging deelde Instagram dat NFTs die gepost of gedeeld worden in de app zowel de maker als de eigenaar taggen. Instagram gaat geen geld vragen om NFTs tentoon te stellen in de app.

Instagram is uiteraard het perfecte platform voor NFTs. Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, gaf eerder ook al aan dat Instagram dingen met NFTs wil doen vanwege de groeiende “creator” economie. “We denken echt dat het een interessante kans is voor een groep kunstenaars – het idee van de mogelijkheid om een uniek digitaal item te bezitten”, aldus Mosseri in mei. Het zou fantastisch zijn voor de markt als Meta met hun Facebook en Instagram de boel weer een boost kunnen geven.

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten