Fantom, FTM
Altcoin

Fantom Foundation zet $120 miljoen opzij voor lancering van Sonic Network

De Fantom Foundation, bekend van het Fantom Decentralized Network, heeft een aanzienlijke financiële toezegging gedaan om de lancering van Sonic, een nieuw en sneller netwerk, te ondersteunen.

200 miljoen Fantom-tokens gereserveerd

Op 20 juni kondigde de Fantom Foundation aan dat ze tot 200 miljoen van hun inheemse Fantom-tokens, ter waarde van ongeveer $120 miljoen, reserveren vanuit hun schatkist. Dit bedrag is bedoeld om ontwikkelaars en bedrijven te helpen hun projecten naar Sonic te verplaatsen.

De gereserveerde fondsen zullen worden ingezet om eersteklas partners aan te trekken en te beveiligen, die kunnen bijdragen aan de opbouw en groei van het Sonic Network. Deze partners omvatten zowel ontwikkelaars die direct applicaties op Fantom creëren, als ontwikkelaars van gedecentraliseerde apps (DAPP’s) en aanbieders van cruciale tools en diensten.

Het geld komt voort uit slimme financiële strategieën onder leiding van Andre Cronje, de bedenker van het Fantom Network, zonder het totale aantal tokens te vergroten.

Focus op verstrekken van strategische subsidies

De initiële focus van deze toewijzingen zal liggen op het verstrekken van strategische subsidies aan applicaties die al binnen het Fantom-ecosysteem opereren, met prioriteit voor degenen die sterke interesse hebben getoond in het gebruik van Sonic-technologie.

Deze ontwikkeling volgt op de oprichting van een nieuwe stichting om de lancering van de aankomende Sonic-keten te faciliteren. De Sonic Foundation van Fantom zal toezicht houden op het bestuur van Sonic, de netwerkschatkist beheren, partnerschappen orchestreren en het DAPP-ecosysteem ontwikkelen.

Nieuwe layer-1-oplossing met Sonic

Volgens Michael Kong, CEO van Fantom Foundation, en het Fantom Development Team, biedt Sonic een nieuwe Layer-1-oplossing met een ingebouwde Layer 2 die het EVM-compatibele netwerk direct verbindt met het Ethereum-netwerk. Hierdoor kunnen gebruikers van het Sonic Network profiteren van het uitgebreide ecosysteem van Ethereum met gedecentraliseerde toepassingen, liquiditeitsaanbieders en gemeenschappen.

Dit is niet de eerste keer dat de Fantom Foundation dergelijke stimulansen biedt. In mei zette de Layer-1 Blockchain Fantom het idee van “Safer Memecoins” kracht bij door $6,5 miljoen van hun inheemse token opzij te zetten om ontwikkelaars te belonen.

Daarnaast werd in mei 2023 het “Gas Monetization Program” gelanceerd, een nieuw initiatief van het Fantom Opera Network Team. Dit programma betaalt ontwikkelaars de gaskosten die hun gebruikers genereren, waarbij in aanmerking komende ontwikkelaars 15% van de totale gaskosten ontvangen die hun apps genereren.

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen