Fear and greed
Bitcoin

Fear & Greed Index: ‘De hebzucht is terug’

Het sentiment in de markt wordt beter en beter. Dat is op zich ook niet gek als je de start van 2023 bekijkt. Bitcoin staat sinds de start van het nieuwe jaar in ieder geval op een gigantische plus van ruim 60 procent. Met het sentiment is ook de Fear and Greed Index naar het hoogste niveau van dit jaar opgeklommen.

De hebzucht is terug

Met de huidige score van 66 voor de Fear and Greed Index is de hebzucht weer terug. Je hebt de Fear and Greed Index vast weleens voorbij zien komen. De index probeert de emoties en het sentiment in de markt een score te geven en op basis daarvan te bepalen wat er momenteel gaande is. Wat je vaak ziet is dat de markt een bodem bereikt als de score extreem laag is en andersom.

Op dit moment kunnen we niet zeggen dat de score van de index extreem hoog is, maar we zijn wel weer aan het klimmen. Als de index over de 80-85 gaat, dan kunnen we stellen dat een top waarschijnlijk dicht in de buurt is voor de Bitcoin koers.

Zo was het in ieder geval in het verleden. Het blijft natuurlijk wel gevaarlijk om je volledige strategie op zaken als de Fear and Greed Index te baseren. Zie het vooral als een hulpmiddel om te bepalen welke kant de markt opgaat. Het sentiment wordt nu weer duidelijk groener en dat is een bevestiging dat het de juiste kant opgaat met Bitcoin.

Score van boven de 60

De laatste keer dat Bitcoin een score van boven de 66 noteerde was enkele dagen na de all-time high van 69.000 dollar op 10 november 2021. Wat dat betreft is het dus heel lang geleden dat er voor het laatst een positief sentiment rondom Bitcoin hing. Sinds die all-time high van november 2021 zijn we natuurlijk ook keer op keer gedaald.

Voor het eerst sinds lange tijd zien we het sentiment in de markt weer wat opklimmen naar een interessanter niveau. Zou dit dan echt de start van een nieuwe bullmarkt kunnen markeren? Dat hangt waarschijnlijk af van de verdere ontwikkeling van de macro-economische situatie die we nu zien.

Als de banken daadwerkelijk op grote schaal in de problemen komen en de geldprinters weer aanmoeten, dan is er wel degelijk een kans dat Bitcoin doorzet. Voor nu kunnen we echter al behoorlijk tevreden zijn met deze opleving in 2023.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken