ferrari
Blockchain

Ferrari is cryptobetalingen in de VS gaan accepteren

Ferrari stapt in de wereld van cryptocurrency-betalingen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten in de Verenigde Staten.

Deze iconische autofabrikant heeft besloten om betalingen met digitale valuta te aanvaarden voor zijn prestigieuze sportwagens. Bovendien zijn er plannen in de maak om cryptobetalingen binnenkort ook in Europa te introduceren, wat de opmars van de crypto-revolutie in de luxewereld markeert.

Crypto-betalingen zijn bevestigd

Volgens een recent rapport dat op 14 oktober door Reuters is gepubliceerd, heeft Enrico Galliera, de Chief Marketing en Commercial Officer van Ferrari, bevestigd dat het luxe automerk van plan is cryptocurrency-betalingen te accepteren. Deze strategische beslissing van Ferrari is ingegeven door de groeiende vraag van de markt en de talrijke verzoeken van dealers, met inbegrip van een aanzienlijk aantal klanten dat digitale valuta heeft omarmd, vooral jonge investeerders met kennis van crypto.

Alhoewel Galliera geen exacte aantallen heeft gegeven met betrekking tot het verwachte aantal auto’s dat via cryptocurrency zal worden verkocht, zou Ferrari naar verluidt een volle orderportefeuille hebben tot 2025. Het luxe automerk ziet in het accepteren van cryptocurrency als een kans om nieuwe klanten buiten hun gebruikelijke doelgroep aan te trekken.

Ferrari heeft plannen om in het eerste kwartaal van 2024 cryptocurrency-betalingen in Europa te introduceren, en er zijn verdere uitbreidingsplannen naar andere crypto-vriendelijke regio’s op komst.

Samenwerking met BitPay

In de initiële fase in de Verenigde Staten heeft Ferrari naar verluidt een samenwerking aangekondigd met de vooraanstaande cryptocurrency-betalingsverwerker BitPay. Deze strategische alliantie stelt klanten in staat om betalingen te verrichten in Bitcoin, Ethereum en USD Coin voor de aankoop van Ferrari’s luxueuze voertuigen.

Enrico Galliera heeft bevestigd dat er geen extra kosten of bijkomende toeslagen in rekening zullen worden gebracht voor het gebruik van cryptocurrency. Dit komt doordat BitPay de ontvangen cryptocurrency onmiddellijk zal omzetten in traditionele fiat-valuta voor Ferrari-dealers. Deze omzettingspraktijk dient om de dealers te beschermen tegen de volatiliteit van cryptocurrency-prijzen.

Bovendien zal BitPay grondig onderzoek doen naar de legitimiteit van de gebruikte digitale valuta en ervoor zorgen dat deze niet afkomstig is van illegale activiteiten, met inbegrip van witwassen van geld en belastingontduiking. Deze maatregelen benadrukken de toewijding van Ferrari aan zowel de transparantie als de wettelijke naleving bij het omarmen van de opkomende wereld van cryptocurrency-betalingen.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%