Ferrari F1
NFT

Ferrari snijdt banden met crypto-sponsor door voor Formule 1 seizoen van 2023

De samenwerking van Ferrari met het crypto bedrijf Velas, die goed was voor 30 miljoen dollar per jaar, is niet meer. Scuderia Ferrari, het raceteam van de Italiaanse autoproducent, voegt zich met het beëindigden van de sponsorovereenkomst bij een groeiende lijst van Formule 1 teams die hun crypto-sponsors verlaten.

Verlies van 55 miljoen dollar

Door de keuze van Ferrari om zowel Velas Blockchain als Snapdragon naar de achtergrond te verwijzen, is ferrari voor het seizoen van 2023 ruim 55 miljoen dollar armer. De samenwerking tussen Ferrari en Velas was erop gericht om de betrokkenheid van fans te verhogen via non-fungible tokens (NFTs) en andere gedeelde initiatieven. Als we het verhaal van RacingNews365 mogen geloven, dan wilde Ferrari niet toegeven aan enkele clausules in het contract die Velas toestemming gaven om NFTs te creëren.

In november 2022 maakte ook Mercedes een virtueel verlies van 15 miljoen dollar, nadat het de samenwerking met FTX opzegde. Ook de samenwerking van Red Bull Racing met de Tezos Foundation krijgt geen vervolg, omdat het blockchain-bedrijf deze sponsoring blijkbaar niet meer bij de strategie vindt passen.

Formule 1 en crypto

De samenwerking tussen de Formule 1 en de crypto-industrie is wat dat betreft weinig succesvol gebleken. In de bullmarkt is alles natuurlijk hosanna, maar op dit soort momenten moet je altijd nog maar zien wat daar van overblijft. In dit geval dus bijster weinig, want vrijwel alle crypto-samenwerkingen binnen de Formule 1 zijn inmiddels ten einde.

Toto Wolff, de teambaas en CEO van het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, waarschuwde dat andere teams tegen een vergelijkbare situatie kunnen aanlopen. Overigens is de relatie tussen de Formule 1 en crypto waarschijnlijk niet helemaal voorbij. In oktober 2022 kondigde de Formule 1 de plannen aan om een online marktplaats op te zetten voor cryptocurrency, meta tokens, digitale verzamelwaar en NFTs.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?