Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

Fidelity-bestuurder: ‘Ethereum makkelijker te begrijpen dan Bitcoin’

Chris Kuipers, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Fidelity, zegt dat Ethereum als investering mogelijk eenvoudiger te begrijpen is dan Bitcoin. In een nieuw interview op het YouTube-kanaal van Bankless zegt Kuipers dat Bitcoin een paar extra lagen van complexiteit met zich meedraagt die Ethereum niet kent.

Bitcoin is moeilijk te begrijpen

Bitcoin is volgens Chris Kuipers lastig om te begrijpen voor investeerders, omdat het zoveel verschillende lagen kent. Om Bitcoin goed te begrijpen moet je volgens hem duiken in politiek, filosofie, speltheorie, economie en andere concepten.

Terwijl je voor Ethereum een paar simpele indicatoren en data kunt laten zien en dan ben je er al.

“Stel dat je voor een institutionele belegger zit en zegt: ‘kijk dit is de data, hier is de cashflow,’ daar kijken ze waarschijnlijk naar zoals iedere andere financiële asset en dat begrijpen ze meteen”, aldus Kuipers.

Volgens de onderzoeker van Fidelity maakt het economische ecosysteem van Ethereum het makkelijker voor institutionele beleggers om een samenhangende investeringsstrategie en prijsanalyses te maken.

Is Ethereum dan beter dan Bitcoin?

Dit is slechts de mening van één persoon. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het grote BlackRock, dan lijkt het erop dat ze daar heel anders denken over deze discussie. BlackRock kiest er immers voor om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen en heeft (momenteel in ieder geval) nog geen interesse in Ethereum.

Eigenlijk moet Ethereum zich ook nog bewijzen als een asset die over 10 jaar nog relevant is. Als je heel eerlijk bent, dan zijn er nog geen toepassingen op Ethereum gebouwd die echt zinvol zijn en op dagelijkse basis voor miljarden dollars aan handelsvolume zorgen.

Je zou kunnen zeggen dat Decentralized Finance (DeFi) dat is, maar in principe is dat ook nog vooral het verhandelen van altcoins. Vrijwel niets binnen het DeFi-ecosysteem raakt aan de echte wereld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand?
Vitalik Buterin zet onbedoeld een memecoin in de spotlight
Deze verbetering moet Ethereum 50% sneller maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk