Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum

Finance-gigant Fidelity voorspelt dat stablecoins weleens voor een gigantische scheiding kunnen zorgen tussen Ethereum en de rest van de markt. In een nieuw rapport claimt het dat Ethereum afstand kan nemen (ook van Bitcoin) van de rest van de markt, vanwege het gebruik van stablecoins op de blockchain.

Bitcoin en Ethereum gaan scheiden

“Bitcoin en Ethereum gaan waarschijnlijk verder uit elkaar staan qua technologie als we naar de toekomst kijken. Die divergentie zal resulteren in meer specifieke toepassingen en een toenemende potentie om verdere diversificatie aan portfolio’s toe te voegen. Eén specifiek voorbeeld van dit fenomeen is de opkomst van stablecoins”, aldus Fidelity.

Volgens Fidelity is het een hele positieve ontwikkeling dat stablecoins zich momenteel zo profileren op Ethereum en geeft dat extra waarde aan de blockchain.

Het grote verschil tussen Bitcoin en Ethereum, is dat laatstgenoemde wordt gebruikt als medium/platform om assets op te verplaatsen, terwijl Bitcoin een asset is die mensen op de lange termijn vasthouden.

In vergelijking met andere smart contract platforms heeft Ethereum volgens Fidelity al een gigantische voorsprong op de rest. Dat hoeft niet per definitie negatief te zijn voor Bitcoin overigens, Fidelity claimt dat het vooral een scheiding in de toepassingen creëert voor de blockchains.

Niet per se slecht voor Bitcoin

In het jaar 2023 werd er volgens Fidelity 3,4 biljoen dollar aan Bitcoin verplaatst, 1,4 biljoen dollar aan Ethereum en voor 3,5 biljoen dollar aan stablecoins op Ethereum.

“Deze data geeft niet aan dat Bitcoin niet werkt als store of value. Integendeel zelfs. Het versterkt het idee dat Bitcoin vooral een asset is die voor de lange-termijn wordt aangehouden”, aldus Fidelity.

De hele toekomst van Bitcoin hangt volgens Fidelity af van het geloof van investeerders dat de digitale munt bescherming biedt tegen inflatie. “Dit suggereert dat Bitcoin en Ethereum elkaar kunnen complementeren in een portfolio, door verschillende toepassingen te dienen in verschillende markten”, zo schrijven de analisten van Fidelity.

Over andere smart contract platforms zijn ze minder positief. Volgens hen is de voorsprong van Ethereum zodanig groot, dat het in toenemende mate lastiger is voor bijvoorbeeld een Solana om het platform van Vitalik Buterin nog in te halen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten