Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Fidelity topman: Bitcoin adoptie moet stijgen voor nieuwe all-time high

Jurrien Timmer, het hoofd van de macro-afdeling van Fidelity, ziet één belangrijk obstakel voor een nieuwe all-time high van Bitcoin. Hij claimt dat de adoptie van Bitcoin moet toenemen om een nieuwe all-time high te kunnen bereiken met de digitale munt. “De groei van het Bitcoin netwerk is vertraagd de afgelopen maanden, terwijl de prijs bleef stijgen”, aldus Timmer.

Belangrijk moment voor Bitcoin

“Naar mijn mening kan deze divergentie tussen de koers en de adoptie uitleggen waarom Bitcoin is vertraagd op zijn pad naar nieuwe koersrecords. Door de beperkte adoptie kan de pendule maar een beperkte swing maken.

Om nieuwe koersrecords te maken, is het belangrijk dat het Bitcoin netwerk opnieuw accelereert. Dat kan worden gedreven door het volgende hoofdstuk in de fiscale dominantie these”, aldus Jurrien Timmer.

Fiscale dominantie verwijst naar een situatie waarin het fiscale beleid, oftewel het begrotingsbeleid van een overheid, de leidende kracht is bij het bepalen van het monetaire beleid van een centrale bank.

In een dergelijke situatie is de centrale bank genoodzaakt haar monetaire beleid (bijvoorbeeld het vaststellen van rente en het opkopen van financiële assets) aan te passen aan de noden van het fiscale beleid, vaak met als doel om de overheidsfinanciering te ondersteunen.

Bitcoin concurreert met goud

Daarnaast zegt Timmer dat hij Bitcoin ziet concurreren met goud als store of value en dat de groei van de digitale munt ook is gedreven door zijn schaarste en het beleid van centrale banken.

“Naar mijn idee is Bitcoin exponentieel goud en een nieuw lid van het store of value team. Mijn werk suggereert dat de Bitcoin koers primaire is gedreven door de groei van het netwerk, wat uiteindelijk weer het gevolg is van de unieke schaarste-eigenschappen van Bitcoin, alsook de cyclus van monetair en fiscaal beleid; en natuurlijk sentiment”, aldus Timmer.

De adoptiecurve van Bitcoin ligt volgens TImmer nog altijd op koers, op basis van de groei van het aantal adressen met een niet-nul balans.

Dit is wel het moment waarop Bitcoin die groei moet doorzetten, anders zou je kunnen spreken van stagnatie in de adoptie en dat zou natuurlijk gevaarlijk zijn voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten