Binance
Regulatie

Filippijnse toezichthouder blokkeert Crypto-exchange Binance, laat gebruikers zonder opties

In een recente ontwikkeling heeft de Filippijnse Securities and Exchange Commission (SEC) de toegang tot de crypto-exchange Binance in het land effectief geblokkeerd, waardoor gebruikers die hun financiën niet tijdig hebben kunnen beveiligen, in onzekerheid verkeren.

Onmogelijk om fondsen terug te krijgen

Volgens Paolo Ong, functionaris bij het PhiliFintech Innovation Office van de SEC, is het voor de toezichthouder onmogelijk om manieren te adviseren om fondsen terug te krijgen nu Binance door de lokale internetproviders (ISP) geblokkeerd wordt. Ong benadrukte dat de SEC een drie maanden durende waarschuwing heeft uitgegeven en de deadline heeft verlengd voorafgaand aan de invoering van het verbod, in de hoop dat investeerders voldoende tijd zouden hebben om hun geld veilig te stellen.

De beslissing tot blokkade kwam nadat de National Telecommunications Commission (NTC) op 25 maart opdracht gaf aan ISP’s om de toegang tot Binance onmiddellijk te stoppen, met een uitvoeringstermijn van vijf dagen. Ondanks de pogingen van de SEC om het verbod volledig af te dwingen, lijkt de Binance-website nog enigszins toegankelijk in het land te blijven.

Streven naar licenties om te mogen opereren

Deze stap komt ondanks eerdere uitspraken van Changpeng Zhao, de voormalige CEO van Binance, die in juni 2022 tijdens een persconferentie in Manilla aangaf dat het bedrijf streefde naar licenties om in het land te opereren. Ong verklaarde echter dat de SEC geen formele aanvragen van Binance heeft ontvangen voor registratie in de Filippijnen.

Voordat het verbod werd ingesteld, had de SEC al meerdere waarschuwingen uitgegeven met betrekking tot investeren via Binance, waarin stond dat de exchange niet over de vereiste autorisatie of licenties beschikt om in het land te opereren. Met het oog op de bescherming van investeerders heeft de toezichthouder besloten tot actie over te gaan tegen de populaire crypto-uitwisseling, waardoor velen nu zoeken naar alternatieve manieren om hun investeringen veilig te stellen.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017