Financiële toezichthouder in Malta waarschuwt voor ongeautoriseerde crypto-ondernemingen

De financiële toezichthouder in Malta heeft een waarschuwing afgegeven tegen 2 cryptocurrencywebsites die beweren een vergunning gekregen te hebben. Dit is niet zo laat de toezichthouder weten.


COINMALEX & Crypto Foxtrades

De financiële toezichthouder laat weten dat de crypto-exchanges ‘COINMALEX’ en ‘Crypto Foxtrades’ nooit officieel een vergunning hebben verkregen om in het land te mogen opereren. Beide partijen beweren dit echter wel. Hierdoor heeft de financiële toezichthouder een dubbele waarschuwing gepubliceerd.

Zo staat bij COINMALEX op de ‘over ons’ pagina een document dat afkomstig zou zijn van het ‘Malta Business Register’, wat een echte instelling is binnen de Europese eilandstaat. In dit document wordt echter een pictogram gebruikt dat al sinds 1964 niet meer in gebruik is genomen. Het document is hiermee niet geldig.

Crypto Foxtrades is wel duidelijker over de vermeende banden met Malta, alhoewel ook deze niet kloppen. Zo beweert Crypto Foxtrades op de ‘over ons’ pagina dat ze door de financiële toezichthouder van Malta zijn gelicentieerd en hiermee gereguleerd te zijn als aanbieder van beleggingsdiensten van categorie 3. Alhoewel dit een echte categorie is, heeft Crypto Foxtrades nooit een licentie mogen ontvangen. Hiermee is ook Crypto Foxtrades niet legaal actief in het land.


Publiek waarschuwen

De financiële toezichthouder wil daarom het publiek in zowel Malta als buiten Malta waarschuwen voor deze bedrijven. Sinds 2018 houdt de toezichthouder een aangescherpt toezicht op vermeende cryptobedrijven in Malta. Sindsdien zijn meerdere waarschuwingen naar buiten gebracht over bedrijven die claimen dat ze in Malta gereguleerd zijn terwijl dit eigenlijk niet zo is. Zo willen ze de strijd aan gaan tegen de nep crypto-bedrijven in het land.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken