Bitcoin Nieuws

Goud prijs maakt Flash Crash mee terwijl Bitcoin sterk blijft

De goudprijs is vannacht plotseling hard gecrashed. De koers is vanochtend namelijk tot onder de $1.700 per ounce gezakt in een evenement wat analisten beschrijven als een Flash Crash.


Snel dalende goudprijs

Volgens Tradingview dook de prijs van het edelmetaal vannacht naar een dieptepunt van $1.690 per ounce. De prijs van goud heeft sindsdien een klein herstel laten zien. De goud prijs ligt op het moment van schrijven rond de $1.743 per ounce.

Dat betekent dat de goud koers nu ongeveer met 4% is gedaald in de afgelopen 7 weken en 8,7% sinds eind van mei. De koers staat momenteel zelfs 14,6% lager dan de all-time high die in augustus 2020 werd bereikt van net onder $2.040. Analist Peter Brandt, schreef de crash toe aan grootschalige liquidaties en verklaarde:

“Dit heeft alle schijn van een bank/makelaarskantoor dat een gedwongen liquidatie uitvoert met een enorme hefboomwerking.”

Analisten van de Londense handelsfirma City Index wijten de crash van deze ochtend aan “stop-loss gerelateerde verkopen.

De goudkoers crasht – Bron: Tradingview

Werkloosheidscijfers waren katalysator voor dalende grondstofprijzen

Amerikaanse werkloosheidscijfers waren de katalysator voor een daling van de grondstofprijzen afgelopen week. Het werkloosheidscijfer daalde meer dan verwacht van 5,9% naar 5,4%, wat een nieuw dieptepunt is in het tijdperk van de pandemie. Het snelle herstel zorgt ervoor dat er geld verdwijnt uit safe haven assets en stroomt naar obligaties, dollars en risicovolle aandelen.

“De betere banencijfers deden de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatierente stijgen, wat nooit een goed teken is voor grondstoffen.”

Opvallend is dat de Bitcoin juist goed blijft presteren. Een tijd lang hebben we een correlatie gezien tussen de edelmetaal en de digitale valuta, maar daar was vandaag niks van te zien. De BTC koers is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 3,5% gestegen naar een prijs van $45.850.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten