Bitcoin stijgt
Bitcoin

Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’

De Bitcoin koers schoot in 2024 omhoog als gevolg van de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Steeds meer mensen zien Bitcoin als een interessant spaarmiddel vanwege zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. Volgens Zach Pandl van Grayscale gaat de interesse van Bitcoin alleen maar toenemen.

Voor het einde van 2024 zien analisten de Bitcoin koers zelfs op 200.000 dollar eindigen.

Bitcoin koers van $200.000

“Wij verwachten dat de continue inflatie en de onhoudbare begrotingstekorten van Amerika bijdragen aan de blijvende vraag naar store-of-value assets als Bitcoin”, zo vertelt Pandl tegenover Cointelegraph.

Wat de toekomstige waarde van Bitcoin betreft is het volgens Jupiter Zheng, een partner bij Hashkey Capital, lastig om definitieve uitspraken te doen.

Er zijn talloze factoren die de Bitcoin koers beïnvloeden, maar volgens Zheng is het voor Bitcoin mogelijk om aan het einde van 2024 op een koers van 200.000 dollar te staan.

“Mijn laagste voorspelling is 100.000 dolllar, de middelste komt uit op 140.000 dollar en de hoogste koers die ik voor me zie is 200.000 dollar voor het einde van 2024”, zo vertelde Zheng in gesprek met Cointelegraph.

Miljardair Tim Draper is positief

Ook miljardair Tim Draper, die heel vroeg in Bitcoin investeerde door duizenden Bitcoin van de Amerikaanse overheid op te kopen in 2014, verwacht veel van de digitale munt dit jaar.

Hij is met name positief vanwege de ETF-instromen en de impact van de halving, die we binnenkort moeten gaan voelen.

Tim Draper ziet de Bitcoin koers uiteindelijk oplopen tot 250.000 dollar en wacht al sinds 2014 op dat soort koersen. Eerder voorspelde hij namelijk ook al Bitcoin koersen van dit kaliber.

“Ik was te optimistisch over Bitcoin”, zo vertelde hij in het gesprek met Cointelegraph.

We moeten echter ook niet vergeten dat er de afgelopen jaren een hoop ellende in de markten zat met partijen als FTX die de boel voor de gek hielden. Wat dat betreft is het niet vreemd dat de ontwikkeling van de Bitcoin koers hierdoor wat vertraging opliep.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?