IMF, internationaal monetair fonds
Regulatie

FSB en IMF komen in september met wereldwijde crypto-regelgeving

De Financial Stability Board (FSB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werken momenteel samen aan wereldwijde regels voor de crypto-industrie. India kondigde als de huidige president van de Groep van 20 (G20) aan dat deze partijen in september met hun regelpakket komen. Deze aankondiging komt nadat de G20 drie dagen bij elkaar zat in India.

Wereldwijde crypto-regels

Het jaar 2022 heeft veel wetgevers wakkergeschud over de gevaren van crypto voor de financiële stabiliteit. Met het imploderen van Terra in mei 2022 ging er voor meer dan 40 miljard dollar in rook op. Later in het jaar viel natuurlijk ook nog het FTX van Sam Bankman-Fried om, wat door velen werd gezien als één van de meeste betrouwbare beursplatformen van de industrie. Helaas was FTX in werkelijkheid een stuk minder betrouwbaar dan iedereen had verwacht.

Alles bij elkaar is het volgens de G20 tijd voor wereldwijde regels op het gebied van cryptocurrency’s. In een persconferentie laat de Indiase minister van financiën, Nirmala Sitharaman, weten het doel is om de regels in september te publiceren.

In eerste instantie publiceert de FSB een eigen paper in juli. Die wordt vervolgens weer gebruikt om een synthese te ontwikkelen tussen het werk van de FSB en het IMF. Het resultaat daarvan moet in september klaarliggen. Daarna weten we dus een stuk meer over de toekomst van de industrie.

Oppassen geblazen

Dat het nog weleens een lastig verhaal kan worden voor de industrie, blijkt wel uit de standpunten van sommige leden van de G20. Wat te denken van bijvoorbeeld de gouverneur van de centrale bank van Canada. Die zegt dat de industrie niet het “stempel van goedkeuring” moet krijgen zonder dat er een voldoende doordacht framework van regels bestaat.

Shaktikanta Das, de gouverneur van de centrale bank van India, zegt dat er een behoorlijke verandering van het sentiment over crypto te beproeven was. Waar het vorig jaar nog een stuk positiever was, is dat inmiddels wat veranderd vanwege Terra en FTX. Het is de wereldleiders nu duidelijk welke risico’s er bestaan binnen de crypto-wereld. 

Regulatie nieuws

Man in Taiwan beschuldigd van gokken op verkiezingen via crypto-wedplatform Polymarket
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen