FTX Exchange
Exchange

FTX-gerelateerde stablecoins in beweging: $145 miljoen overgemaakt naar crypto-exchanges

Temidden van de vele lopende onderzoeken, blijft FTX activa verplaatsen. De adressen, gerelateerd aan de failliete crypto-exchange, hebben naar verluidt ongeveer $145 miljoen aan stablecoins overgemaakt naar een reeks besturingsplatforms. 

FTX verplaatst $145 miljoen aan activa

Zoals Lookonchain op 14 maart opmerkte, hebben 3 wallets, geassocieerd met zowel FTX als haar dochteronderneming, Alameda Research, 69,64 miljoen USDT en 75,94 miljoen USDC verplaatst. De Tether-reserves zijn naar bewaarwallets gegaan op platforms als Coinbase, Binance en Kraken. Alle fondsen in USDC zijn overgemaakt naar de bewaarwallet van Coinbase.

Zowel FTX als Alameda zijn bezig met het terugkrijgen van hun activa. Ze worden namelijk geconfronteerd met de eisen om de activa terug te geven aan verschillende groepen investeerders. Volgens FTX-advocaat Andy Dietderich heeft de cryptocurrency-exchange al in januari 2023 $5 miljard aan contanten en liquide cryptocurrencies teruggevorderd. De totale verplichtingen bedragen echter meer dan $8,8 miljard.

Steeds meer zaken tegen FTX

De laatste update in de faillissementszaak van FTX kwam toen er een nieuwe deal was gesloten met een bedrijf dat eigendom is van de regering van Abu Dhabi. Alameda Research verkocht zijn resterende belang in durfkapitaalbedrijf Sequoia Capital voor $45 miljoen aan het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi.

In maart heeft Alameda Research een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments bij de Court of Chancery in de Amerikaanse staat Delaware. De rechtszaak heeft tot doel om “9 miljard dollar of meer aan waarde vrij te maken voor aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin en Ethereum Trusts, en meer dan een kwart miljard dollar aan activawaarde te realiseren voor de klanten en crediteuren van de FTX Debtors”, aldus een verklaring.

Terwijl de zaken tegen FTX zich opstapelen, vroegen sommige eisers om consolidatie van rechtszaken tegen de failliete beurs. Op 8 maart wees een rechter het consolidatieverzoek echter af en benadrukte dat de beklaagden nog niet hebben mogen reageren. De Amerikaanse districtsrechter Jacqueline Corley heeft onlangs het verzoek afgewezen om vijf voorgestelde class action-rechtszaken tegen FTX te consolideren.