FTX Exchange
Exchange

FTX verkocht in 3 maanden voor $700 miljoen aan crypto

Het FTX van Sam Bankman-Fried heeft in een tijdsbestek van drie maanden voor ruim 700 miljoen dollar aan crypto verkocht. In totaal gaat het volgens de data van Spot On Chain om 91 verschillende munten over verscheidene netwerken, waaronder Ethereum, Solana en Avalanche.

De door FTX uitgevoerde transacties tellen dus op tot een totaalbedrag van 707 miljoen dollar over drie maanden.

FTX is dramatisch voor crypto

Als eerste is het omvallen van FTX natuurlijk dramatisch geweest voor de reputatie van crypto. We hadden al een “Wild West” reputatie voor een groot deel van de wereld en daar helpt het omvallen van een grote beurs natuurlijk niet bij.

Daar komt nog eens bij dat het schijnt dat FTX veel “papieren Bitcoin” verkocht. Dat zijn Bitcoin die ze niet zelf hebben. Zodoende kochten mensen daar dus Bitcoin die helemaal niet bestonden.

Ook hebben ze natuurlijk tegoeden van klanten vergokt en om die reden moeten ze nu veel crypto op de markt dumpen; zodat ze nog een beetje geld overhouden wat naar de schuldeisers kan. Maar de crypto die hun schuldeisers daar wisten te verzamelen krijgen ze nooit meer helemaal terug.

Wat dat betreft is FTX echt een drama geweest voor de markt en is het super belangrijk dat we nu de Spot Bitcoin ETFs hebben. Daarmee kunnen beginners op een veilige manier in Bitcoin investeren.

Claims op assets FTX worden verhandeld

Opvallend is dat claims op de assets van FTX momenteel druk worden verhandeld. Zo is het handelsvolume in de claims nu al opgelopen tot 1 miljard dollar.

Wat betekent dat? Heel simpel. Mensen willen niet wachten op het moment van uitbetalingen en besluiten om hun claims tegen FTX te verkopen. Tussen november en december alleen al werden er voor 700 miljoen dollar aan claims verhandeld.

Die stijgen is waarschijnlijk het gevolg van de stijging van de volledige markt, waardoor de waarde van de claims op FTX ook is toegenomen.

Het vertrouwen in een gedeeltelijke terugbetaling van FTX aan de schuldeiers neemt toe door het stijgen van de markt. Nu is het natuurlijk te hopen dat Bitcoin dat stijgen weer kan hervatten, nadat de koers van 20 procent daalde na de ETF-lancering.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’