rechtbank
Exchange

FTX: voormalig directeur Ellison moet volledige vermogen opgeven

Caroline Ellison, de voormalige CEO van Alameda Research en rechterhand van Sam Bankman-Fried, zal na haar gevangenisstraf helemaal opnieuw moeten beginnen. In een schikking met FTX heeft ze namelijk ingestemd met het volledig overdragen van haar vermogen aan het beursplatform.

Caroline Ellison moet alles opgeven

In de motie staat dat “Ellison geen andere assets heeft dan bepaalde fysieke persoonlijke eigendommen”, maar spreekt men niet over de waarde van de assets die ze opgeeft.

Ook is Ellison ermee akkoord gegaan om samen te werken met de onderzoeken en rechtszaken met betrekking tot het failliete beursplatform, bijvoorbeeld door het delen van documenten of kennis uit haar tijd als CEO van Alameda Research, en natuurlijk als ex-vriendin van Sam Bankman-Fried.

Volgens FTX is de schikking gunstiger dan het blijven achtervolgen van Ellison met rechtszaken, omdat ze hiermee “praktisch alles wat ze kunnen herstellen” al terugkrijgen, en dat haar samenwerking substantiële waarde oplevert.

Ook zijn ze van mening dat het blijven achtervolgen van Ellison onnodige extra kosten met zich meebrengt, zowel in tijd als in geld.

FTX klaagde Caroline Ellison, Sam Bankman-Fried en andere directeuren aan in juli 2023, onder andere voor het verspillen van bedrijfsmatige assets, maar ook voor frauduleuze transacties en andere ellende.

Miljoenen dollars aan bonussen

Met die aanklachten hoopte FTX voor 22,5 miljoen dollar aan bonusbetalingen terug te krijgen tot en met februari 2022, maar ook 6,3 miljoen dollar aan bonussen uit 2021.

Op 20 november staat een hoorzitting op de planning om de schikking door te nemen.

Ellison werkte ook al mee met de Amerikaanse overheid in de strafzaak tegen Bankman-Fried. Daardoor is haar gevangenisstraf verlaagd tot twee jaar, terwijl dat ook een heel stuk langer had kunnen zijn.

Op 7 oktober werd door faillissementsrechter het plan voor FTX goedgekeurd om zijn voormalige gebruikers tussen de 118% en 142% van hun claims uit te keren. Let op: het gaat om de waarde van die claims op november 2022.

Voormalige gebruikers van het beursplatform krijgen geen Bitcoin terug, maar de waarde van hun BTC uitgekeerd in dollars op basis van de koersen van november 2022. Dat is dus een behoorlijke teleurstelling voor velen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Exchange nieuws

FTX terugbetalingsplan goedgekeurd: FTT crypto stijgt 50% in een halfuur
SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken
Coinbase voert wijzigingen door vanwege strengere EU-regelgeving voor stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk