Ripple, xrp
Ripple

Future Trends Capital doet XRP prijsvoorspelling: Is een prijsstijging naar $1 mogelijk dit jaar?

XRP wordt door velen een grote toekomst toegedicht, maar tot nu toe blijven de prestaties van de digitale munt achter. Toch zou de langverwachte doorbraak er binnenkort kunnen komen, aldus een analyse van het venture-platform Future Trends Capital.

Verwachting voor XRP-koers

Volgens Future Trends Capital zou de XRP-koers binnen zes tot twaalf maanden aanzienlijk kunnen stijgen en boven de $1 uitkomen. Vergeleken met de huidige waardering van $0,51 zou dit een stijging betekenen van ongeveer 96%.

Het is alweer een tijd geleden dat XRP de $1-grens doorbrak. In juli 2023 kwam de digitale munt in de buurt na een uitspraak van rechter Analisa Torres in het voordeel van Ripple in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op die dag verdubbelde de koers kort naar een piek van ongeveer $0,82. De laatste keer dat XRP daadwerkelijk boven de $1 handelde, was echter in november 2021, tegen het einde van de bullmarkt.

Future Trends richtte zich ook op andere grote cryptoprojecten. Voor Bitcoin (BTC) voorspelt het platform een stijging naar $100.000 in de komende maanden, een groei van bijna 50%. Voor Ethereum (ETH) en Solana (SOL) voorziet het respectievelijk waarderingen van $6.000 en $300, wat opwaarts potentieel suggereert voor beide projecten.

Technische obstakels voor XRP: het ‘death cross’-patroon

Wanneer XRP de verwachte stijging naar $1 kan realiseren, is echter nog onduidelijk. Technische analyse wijst erop dat dit op korte termijn moeilijk kan worden. De grafiek toont een zogenaamd ‘death cross’-patroon, waarbij de kortetermijn-EMA onder de langetermijn-EMA zakt. Dit signaal kan wijzen op een verdere koersdaling.

Zonder voldoende kopers en opwaarts momentum blijft XRP kwetsbaar voor verdere dalingen. Onder de $0,50 liggen steunniveaus bij $0,45 en $0,42, die mogelijk nieuwe kopers aantrekken. Als het marktsentiment negatief blijft, kan een doorbraak onder deze niveaus echter een reëel risico vormen voor XRP-bezitters.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Herstel van interesse in Ripple (XRP)? Actieve adressen bereiken hoogste punt in zes maanden
Hoe en wanneer kan Ripple (XRP) $1 waard worden?
Voormalig Ripple-directeur verwacht grote koersstijging voor XRP bij lancering spot ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk