Ethereum Nieuws

Gaat de prijs van Ethereum richting de $2000?

De Ethereum prijs ligt op dit moment rond de $1.810 en lijkt spoedig weer een All Time High te gaan bereiken. Is het sentiment bullish genoeg om te kunnen zeggen dat het op schema ligt voor $2.000?


Dalende exchange reserves

De Ethereum koers is in 1 week tijd met ongeveer 17,8 procent gestegen. De All Time High werd gisteren bereikt en ligt op $1.868. Een interessant gegeven is dat de Ethereum-reserves op exchanges zijn blijven dalen, zelfs na de ATH. Het daalde van 22 miljoen op 1 januari 2021 tot 20,8 miljoen op dit moment. De genoemde daling van de reserves is gestaag en continu geweest, ondanks een prijsstijging in de afgelopen 30 dagen. Deze daling is te zien in de onderstaande grafiek.

ETH-reserves dalen – Bron: CryptoQuant

Bullish sentiment

Afgezien van de reserves, laat een algemene analyse van Ethereum ook een bullish sentiment zien. Dat is niet zo gek aangezien 99 procent van de Ethereum investeerders op dit moment winst hebben gemaakt.

Hoewel stijgende netwerkkosten reden tot bezorgdheid zijn voor detailhandelaren hebben ze nog geen negatieve invloed gehad op de prijs of vraag naar de token. Hoe kan dit? Misschien omdat de grote transactievolumes de afgelopen week met meer dan 1,26 procent zijn gedaald. Het transactievolume op het Ethereum-netwerk bedraagt op dit moment $75,6 miljard. Dat is een bullish teken dat het verhaal van dalende reserves en een verlengde prijsstijging ondersteunt. Ook de lancering van de ETH-futures op de CME exchange en de groeiende institutionele vraag is een positief gegeven.


Groeiende institutionele vraag

Er is veel interesse en vraag van institutionele beleggers. Dat blijkt uit de toevoeging van meer dan 50.000 ETH door Grayscale aan zijn groeiende crypto wallet.

De statistieken en de vraag van zowel de detailhandel als de institutionele instellingen laten zien dat de koers verder zal gaan stijgen. Hierdoor komt de prijs dichter bij het $2000-niveau. Aangezien alle factoren er positief uitzien lijkt de vraag eerder wanneer, dan of de prijs het $2.000 niveau zal bereiken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten