Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum CME Futures volume boven de $30 miljoen in 1 dag

De Ethereum-futurescontracten van de CME Group zijn deze week officieel gelanceerd en de handel is goed begonnen. Er zijn namelijk in 1 dag tijd voor meer dan $30 miljoen aan futures-contracten verhandeld.


Ethereum futures zijn live

De Ethereum futures van CME zijn gisteren, 9 februari dus officieel gelanceerd. Door deze lancering is de op één na grootste crypto ter wereld dus toegevoegd aan ’s werelds grootste futures-aanbieder ter wereld. Dat is goed nieuws aangezien hiervoor alleen Bitcoin futures werden aangeboden. De toevoeging van ETH is een teken van een sterke institutionele interesse.

Een future is een termijncontract om een bepaald onderliggend product op een afgesproken moment in de toekomst te leveren tegen een afgesproken prijs. In de financiële wereld zijn futures een derivaat, omdat het onderliggende product niet zelf in bezit is. Het is een afgeleid product, dat zijn waarde ontleent aan de prijs van een onderliggend product.

CME Ethereum- en Bitcoin-futures zijn instrumenten die in contanten worden afgewikkeld, wat betekent dat het verschil tussen contante prijzen en uitgevoerde contractprijzen contant wordt betaald, in plaats van dat er daadwerkelijk van eigenaar verandert.


Een belangrijke mijlpaal voor Ethereum

Op de eerste dag van de ETH-handel lag het totale volume boven de $30 miljoen, dat hoger dan veel analisten hadden verwacht.

CME is trouwens niet het eerste bedrijf die Ethereum-futures-handel aanbiedt. Exchanges zoals Binance, Deribit en OKEx hadden in 2017 al Ethereum futures toegevoegd aan hun platform. Toch markeert de lancering van CME een belangrijke mijlpaal voor Ethereum en biedt institutionele beleggers en risicomijdende bedrijven een nieuw pad naar blootstelling aan de eigen activa van het grootste gedecentraliseerde ontwikkelingsplatform in crypto.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten