Ripple

Gaat Ripple’s XRP binnenkort weer boven de $1 stijgen?

Ripple’s XRP-token is vandaag flink aan het stijgen. Deze koersstijging wordt ondersteund door de optimistische stemming onder cryptotraders doordat de cryptomarkt herstelt. De vraag die investeerders zich nu stellen is: “Kan Ripple spoedig weer tot boven de psychologische 1 dollar stijgen?”


Ripple laat tekenen zien van snel toenemend momentum

Op juridisch vlak lijkt het redelijk goed te gaan. Vorige week kwam naar buiten dat Ripple van plan is voormalig SEC-directeur Hinmann als getuigen op te roepen. Deze stap werd tegenwerkt door de SEC. Echter, er bestaat een mogelijkheid dat de oud directeur belangrijke informatie zou kunnen verstrekken over waarom de SEC andere crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum niet als een security heeft bestempeld. De verklaring zou dus in het voordeel kunnen werken van Ripple.

Zelfs als de rechtszaak niet veel onthult over de kansen van Ripple lijkt de korte termijn rooskleurig. Crypto analist Credible Crypto deelde in een Tweet zijn analyse over waarom hij denkt dat XRP beter zou kunnen presteren dan de Bitcoin, in de verwachting dat het op korte termijn weer boven $1 zal stijgen.

XRP 1 uur-grafiek – Bron: Tradingview

De belangrijkste niveaus om in de gaten te houden

De voortschrijdende gemiddelden van de lage timeframes en de MACD vertonen bullish signalen op de 4-uurs grafiek van XRP. 

Het ziet er daarom veelbelovend uit zolang de prijs boven het belangrijke niveau $0,64 blijft. Het volgende belangrijke niveau ligt op $0,78. Hier kunnen we enige weerstand verwachten. Een doorbraak boven dit niveau kan ervoor zorgen dat de XRP koers tot boven de $0,90 weerstand kan stijgen. Kort daarna kan het meer weerstand ondervinden bij $0,91 voordat het probeert de $1 te doorbreken.