XRPBARD
Ripple

Gaat XRP 500x stijgen? Marktdata suggereert enorme rally in altcoin-seizoen

Volgens recente marktanalyse kan XRP op het punt staan om een aanzienlijke prijsstijging door te maken. Experts voorspellen dat het komende altcoin-seizoen kan leiden tot een waardestijging van XRP, variërend van 10x tot een indrukwekkende 500x.

Deze optimistische voorspellingen zijn gebaseerd op analyses van marktanalist Kevin Cage, die de relatie tussen XRP en de dominantie van Bitcoin tijdens eerdere bullmarkten onder de loep nam.

Historische prestaties en mogelijke toekomstige groei

Kevin Cage wijst op twee belangrijke periodes in de geschiedenis van XRP. In 2017 steeg de waarde van de token met meer dan 500x, van $0,006 naar $3,50 begin 2018, terwijl de dominantie van Bitcoin daalde van 95,91% naar 35,46%. XRP en andere altcoins profiteren doorgaans van een afname in Bitcoin-dominantie, wat hen de kans geeft om sterk in waarde te stijgen.

Ook in 2021, ondanks de rechtszaak tegen Ripple en het verwijderen van XRP van meerdere beurzen, wist de token een stijging van 10x te realiseren, van $0,18 naar $1,96. Dit gebeurde terwijl de dominantie van Bitcoin daalde van 73,51% naar 39,54%. Deze trends suggereren dat XRP vaak in waarde toeneemt tijdens perioden waarin Bitcoin in dominantie afneemt.

Het altcoin-seizoen en XRP’s potentie

Momenteel ligt de dominantie van Bitcoin rond de 58%. Als deze, zoals in eerdere cycli, begint te dalen, zou XRP volgens analisten opnieuw een flinke prijsstijging kunnen meemaken. Een waardevermeerdering van 10x zou de prijs van XRP boven de $5 brengen, wat nogmaals het belang van altcoin-seizoenen benadrukt voor de prijsschommelingen van de token.

Hoewel de vooruitzichten voor een prijsstijging van XRP optimistisch zijn, blijven er onzekerheden bestaan. De voortdurende rechtszaak tegen Ripple kan nog steeds een verstorende factor zijn. De recente stap van de SEC om in beroep te gaan tegen Ripple voegt extra onzekerheid toe en verlengt de juridische strijd, wat de vooruitzichten voor investeerders kan bemoeilijken.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk