Bitcoin transactie
Bitcoin

Galaxy Digital CEO: Binnen 6 Maanden Eerste Bitcoin ETF in VS Mogelijk

Mike Novogratz van Galaxy Digital voorspelt dat de eerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten binnen zes maanden goedgekeurd zou kunnen worden. Mocht Grayscale, die eveneens streeft naar een Spot Bitcoin ETF, hun rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission winnen, dan kan dit het goedkeuringsproces nog verder bespoedigen.

Verwachte Goedkeuring van Bitcoin ETF in de VS

De verwachting is dat het eerste Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten vóór februari groen licht krijgt. Deze prognose wordt gedeeld door Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, op basis van bronnen binnen twee financiële giganten: BlackRock en Invesco.

Zowel bij Invesco als BlackRock wordt gesuggereerd dat de goedkeuring meer een kwestie van wanneer is dan of,” lichtte Novogratz toe tijdens Galaxy’s Q2 earningscall op 8 augustus.

Galaxy’s Samenwerking met Invesco

Onder leiding van Novogratz diende Galaxy Digital in juni, in samenwerking met vermogensbeheerder Invesco, een hernieuwde aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF. Met Invesco’s indrukwekkende portfolio van $1,5 biljoen en hun status als vierde grootste ETF-uitgever in de VS, staan ze sterk in de race voor goedkeuring.

Speculatie over Concurrentie en Goedkeuring

Novogratz voegt eraan toe dat er, zodra goedkeuring is verkregen, een hevige concurrentiestrijd zal ontstaan tussen potentiële spot Bitcoin ETF-aanbieders, zoals BlackRock en Invesco.

Chris Ferraro, president van Galaxy Digital, benadrukte de mogelijke motivatie van de SEC voor goedkeuring. Hij gelooft dat de SEC een Bitcoin ETF zou kunnen goedkeuren om niet als tegenstanders van de crypto-industrie te worden gezien.

Ferraro stelt: “Goedkeuring van een ETF zou een signaal kunnen zijn van de SEC dat ze niet anti-crypto zijn. We zijn optimistisch dat dit ook van toepassing zal zijn op onze aanvraag.”

Het Geschil Tussen Grayscale en de SEC Kan de Toekomst van Bitcoin ETF’s Bepalen

Het landschap van Bitcoin ETF’s in de VS kan sterk worden beïnvloed door de uitkomst van een lopend juridisch geschil tussen Grayscale en de SEC. Grayscale, een prominente speler in de cryptowereld, heeft de SEC voor de rechter gedaagd na de weigering van het agentschap om hun Bitcoin Trust om te zetten in een spot ETF.

Volgens bepaalde marktanalisten zou, afhankelijk van de uitspraak in deze zaak, een stroom van Bitcoin ETF-goedkeuringen sneller kunnen plaatsvinden dan oorspronkelijk werd verwacht.

De algemene gedachte is dat als de SEC in deze zaak verliest, het meest efficiënte pad voor hen zou kunnen zijn om groen licht te geven aan meerdere, zo niet alle, spot Bitcoin ETF-aanvragen tegelijk. Dit zou de markt snel kunnen openen voor een breed scala aan nieuwe crypto-investeringsproducten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken