Bitcoin ETF
Bitcoin

Galaxy Digital voorspelt stijging Bitcoin van 74% bij komst Spot ETF

Galaxy Digital voorspelt een stijging van de Bitcoin koers van 74,1 procent in het eerst jaar nadat de Spot Bitcoin ETF lanceert in de Verenigde Staten van Amerika. In een blogpost van 24 oktober schat Galaxy Digital onderzoeker Charles Yu de totale markt voor Spot Bitcoin ETFs op 14,4 biljoen dollar in het eerste jaar na de lancering.

De stijging van 74 procent voor Bitcoin in het eerste jaar baseert Yu op de lancering van de goud ETFs in het verleden.

Stijging van 6,2 procent in de eerste maand

In de eerste maand na de lancering van de Spot Bitcoin ETF schat Yu dat de Bitcoin koers met 6,2 procent zal stijgen. Vervolgens ziet hij het tempo van de stijgingen langzaam zakken naar 3,7 procent in maand twaalf.

De tabel van Yu ziet er heel mooi uit, maar als we kijken naar hoe de Bitcoin koers deze dagen reageert op de geruchten over de Spot Bitcoin ETF; dan lijkt een stijging van 6,2 procent in de eerste maand nog zacht uitgedrukt.

Al zou het kunnen dat Yu gelijk krijgt en dat de meeste stijgingen NU al plaatsvinden, in plaats van tijdens de daadwerkelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF.

Wat je in de financiële wereld vaak ook ziet is dat mensen in aanloop naar het nieuws kopen en vervolgens pas verkopen als het daadwerkelijk gebeurd is.

Bitcoin koers van 59.200 dollar

Yu gebruikte voor zijn onderzoek de koersdata van 30 september 2023, maar een stijging van 74 procent zou de Bitcoin koers vanaf het huidige koersniveau op ongeveer 59.200 dollar brengen.

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, bereikte in zijn schattingen op 19 oktober een vergelijkbare koers voor Bitcoin.

Hij schatte dat de Bitcoin koers tussen de 42.000 en 56.000 dollar kon bereiken als de Spot Bitcoin ETF op de markt zou komen.

Yu voorspelt overigens ook dat de totale markt voor de ETF in het tweede jaar stijgt naar 26,5 biljoen dollar en vervolgens naar 38,6 biljoen dollar in het derde jaar. Als de cyclus van Bitcoin zich herhaalt, dan zou dat ongeveer tijdens de bearmarkt moeten zijn.

Het lijkt erop dat Yu daar niet echt rekening mee houdt in zijn analyses.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’