crash
Ripple

Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088

De decentrale aard van blockchain biedt tal van voordelen, maar vereist ook zorgvuldigheid van de gebruiker. Er is immers geen centrale partij die kan ingrijpen bij foutieve transacties.

Een crypto-gebruiker ontdekte dit op pijnlijke wijze nadat hij per ongeluk $15.288 aan transactiekosten betaalde voor een overboeking van slechts 0,15 XRP, met een waarde van $0,088.

De fout werd gemaakt door een onbekende gebruiker die zijn XRP wilde overboeken naar de Japanse exchange Coincheck. Het werd ontdekt door een validator op het XRP Ledger die via XRPScan de opmerkelijke transactie opspoorde.

Reden voor de fout

De oorzaak van de fout is mogelijk een bug in de transactie-invoer. Normaal gesproken zijn de transactiekosten op het XRP-netwerk extreem laag, wat een van de redenen is voor de populariteit van het netwerk. Doorgaans liggen de kosten rond de $0,0002 per transactie.

In dit geval betaalde de gebruiker echter maar liefst 7.620.999.900% meer dan het normale tarief. Dit benadrukt hoe belangrijk het is om transactiedetails en -kosten zorgvuldig te controleren voordat de transactie wordt bevestigd.

Hoe kun je dit soort fouten voorkomen?

Dit soort problemen kan vaak worden voorkomen door gebruik te maken van non-custodial wallets. Deze wallets geven gebruikers volledige controle over hun private keys en fondsen. Ze bieden ook vaak een duidelijke samenvatting van de transactie, inclusief de bijbehorende transactiekosten, voordat de gebruiker de betaling bevestigt. Dit maakt het gemakkelijker om fouten, zoals een verkeerd ingevoerd bedrag aan transactiekosten, op tijd te herkennen en te corrigeren.

Vergelijkbare gevallen

Helaas komen dergelijke fouten vaker voor in de cryptowereld. Recent betaalde een Ethereum (ETH) gebruiker 34,62 ETH aan kosten voor een transactie van 0,87 ETH. Twee jaar geleden maakte een andere gebruiker een soortgelijke fout en betaalde 121,56 ETH aan transactiekosten voor een overboeking van 183 ETH.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Zuid-Koreaans bedrijf integreert XRP in betalingssysteem
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’