US SEC
Ripple

Gene Hoffman: Ripple zal de strijd tegen de SEC verliezen

Gene Hoffman, de COO van het blockchain-bedrijf Chia Network, is ervan overtuigd dat Ripple zal verliezen van de SEC.

De enige uitkomst die mogelijk is, is dat een federale rechter zal beslissen dat Ripple’s verkoop van XRP, XRP een security maakte

– Gene Hoffman

Hoffman zegt dat federale rechters zullen vinden dat de meeste mensen XRP kochten in de hoop dat de waarde ervan zou stijgen. Daarom zullen de argumenten van Ripple en zijn aanhangers over het vermeende nut van de cryptocurrency waarschijnlijk niet opgaan.

Hoffman, die al tientallen jaren werkt met de SEC, heeft erop gewezen dat de toezichthouder al decennia lang geen Sectie 5-zaak heeft verloren. Daar voegde hij aan toe dat er zeer weinig verschil zit tussen XRP- en LBRY Credits tokens. LBRY werd in november verslagen door de SEC. De rechtbank oordeelde dat de start-up LBC-tokens aanbood als niet-geregistreerde securities.

Verkoop van XRP was illegaal

Bovendien werd Ripple in 2019 al geïnformeerd door niemand minder dan Bill Hinman, de voormalige directeur van de afdeling bedrijfsfinanciering van de SEC. Destijds werd er geïnformeerd dat de verkoop van XRP als illegaal werden beschouwd.

Hoffman is het ermee eens is dat beruchte Ethereum speech uit 2018 van de SEC van Hinmans “een puinhoop” was. Echter is hij ervan overtuigd dat dit geen invloed heeft op de zaak. De tech-ondernemer bekritiseerde Ripple ook voor het misleiden van verschillende partijen binnen de crypto gemeenschap over de ware stand van zaken.

Het is een schande dat er zoveel mensen werden misleid door Ripple.

– Hoffman

Hoffman stelt dat er maar weinig cryptocurrencies uit de top 100 grootste cryptocurrencies geen securities zijn in de Verenigde Staten.

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple werd ongeveer twee jaar geleden aangespannen. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, verwacht dat de rechtszaak in de eerste helft van 2023 zal worden opgelost.

Ripple nieuws

SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers