rechtszaak, ripple, rechter
Regulatie, Ripple

John Deaton geeft drie scenario’s voor uitkomst in rechtszaak tussen Ripple en de SEC

Advocaat John Deaton gelooft dat de uitkomst van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC een grotere impact zal hebben dan wordt verwacht.

Grotere impact dan verwacht

Nu de moties voor een kort geding in de lopende rechtszaak van Ripple volledig zijn ingelicht en de uitspraak van de rechter wordt verwacht, gelooft advocaat John Deaton, dat de uitkomst een grotere impact zal hebben dan eerder werd gedacht.

Vorige maand verloor een compagnon van Ripple, genaamd LBRY.com, zijn rechtszaak tegen de SEC. Hierbij oordeelde de rechtbank dat de start-up niet-geregistreerde securities aanbood in de vorm van LBRY-tokens.

Volgens Deaton had de beslissing van LBRY niet zoveel impact als sommigen suggereerden. Hij gelooft echter wel dat uitspraak van rechter Torres, die de Ripple rechtszaak afhandelt, een enorme impact zal hebben, zowel op praktisch als politiek gebied.

Drie scenario’s

Deaton vertelde dat er drie mogelijke uitkomsten zijn voor de rechtszaak, elk met ingrijpende gevolgen. Ten eerste, als de rechter het volledig eens is met de SEC, dan zal de “Regulering door Handhaving”-campagne van Gary Gensler aan geloofwaardigheid en momentum winnen.

Ten tweede, als Ripple wint en de rechter de SEC bekritiseert voor het nastreven van hun ongeloofwaardige theorie dat tokens securities zijn, zou dit de schadelijke campagne van SEC-voorzitter Gary Gensler kunnen stoppen. Ongeacht wie cryptomunten verkoopt of waar ze worden verkocht. Dat zou geweldig goed nieuws zijn voor de cryptowereld.

Ten derde schetst hij een scenario waarin rechter Torres oordeelt dat Ripple op een gegeven moment een niet-geregistreerde security aanbood.

Deaton vertelt dat de uitkomst van de Ripple vs SEC rechtszaak dus extreem belangrijk zal zijn voor de toekomst van de hele cryptowereld.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC