Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
De Securities and Exchange Commission (SEC) uit Nigeria heeft de plannen voor de regulatie van cryptocurrency tijdelijk op stil gezet. Dit komt door een recentelijk verbod van de centrale bank uit het land om financiële instellingen te verbeiden om cryptocurrency exchanges in het land te opereren.
Dit is opvallend, want de commissie erkende digitale activa’s al in september 2020. Het liet destijds zelfs weten bezig te zijn met een regelgevingskader voor cryptocurrencies, zodat deze volledig gereguleerd kunnen worden.
Momenteel zijn personen in Nigeria niet in staat om bankrekeningen te beheren binnen het huidige bankensysteem. Dit is een probleem voor het handelen in cryptocurrencies en zal dus moeten worden opgelost voordat het crypto-regelgevingskader er zal komen.
Benadrukt wordt dat de plannen niet stop zijn gezet, maar slechts zijn gepauzeerd. De intenties om met een regelgevingskader te komen zijn er nog steeds, maar loopt nu wel vertraging op. Naar verluidt zal het regelgevingskader voor niet-crypto fintech-bedrijven wel doorgaan zoals gepland.
Het cryptoverbod vanuit de centrale bank heeft echter wel de nodige kritiek opgeleverd. Het hele land lijkt verdeeld te zijn over hun aankijk naar het verbod. Het land kent momenteel echter een groeiend aantal crypto-aanvallen. Om dit tegen te gaan, moest de bank zo’n drastische maatregel nemen.
Toch is er ook een verdeling binnen de centrale bank. Een aantal belangrijke personen binnen het bedrijf hebben tijdens een vergadering namelijk al laten weten dat zij een meer genuanceerde benadering bij de regulatie van crypto’s zouden willen zien. Het is echter maar de vraag of er op korte termijn iets gaat veranderen.
De crypto-regulatie in Nigeria is echter nog lang niet klaar. Naar verluidt heeft de Nigeriaanse senaat inmiddels al diverse personen uitgenodigd om te praten over mogelijke mechanismen voor een eventuele toekomstige crypto-regelgeving. Verwacht wordt dan ook dat het verbod slechts tijdelijk is en dat in de tussentijd een passend regelgevingskader ontwikkeld wordt.