ETF
Bitcoin

Geruchtenmolen draait: Vandaag goedkeuring voor Spot Bitcoin ETF?

De speculatie over de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs lijkt zijn climax te bereiken. Veel mensen denken dat de Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag nog goedkeuring kan geven aan het felbegeerde beleggingsproduct.

Vandaag de Spot Bitcoin ETF?

Jacquelyn Melinek van TechCrunch laat weten dat bronnen die “heel dicht op het vuur” zitten haar vertellen dat meerdere ETFs goedgekeurd worden en “morgen (lees: vrijdag) iets verwachten.”

Anderen baseren zich voor hun goede hoop vooral op de cryptische tweet van het hoofd van de juridische afdeling van Grayscale, die aangaf “gewoon wat formulieren” in te vullen.

Ondertussen zijn de hashtag #BTCETF en de term “Bitcoin ETFs” trending op Twitter. Ook is de Bitcoin koers weer een beetje opgeklommen sinds de ineenstorting op 3 januari.

“De geruchtenmolen draait op volle toeren”, zo schrijft The Wolf of All Street op Twitter. Hij lijkt overigens niet op vandaag, maar op komende week te rekenen als het over de goedkeuring gaat.

Goedkeuring pas volgende week

Bloomberg ETF analist James Seyffart noemt de speculatie over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs op vrijdag 5 januari “ruis” en zegt dat hij verwacht dat we pas op 8 tot 10 januari aan ons feestje kunnen beginnen.

Zijn collega bij Bloomberg, Eric Balchunas, zegt dat de SEC momenteel bezig is met zijn laatste commentaar en dat de aanvragers daarna hun laatste 19b-4 en S-1 formulieren inleveren.

Allebei die formulieren moeten goedkeuring krijgen van de SEC voordat een ETF kan beginnen met handelen.

Ook Scott Johnsson van VB Capital zegt dat hij “nog steeds sceptisch” is over de goedkeuring van de ETFs op vrijdag.

Zo lijkt het erop dat we geduld moeten hebben tot volgende week.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?