Bitcoin crash
Blockchain

Glassnode: “De bodem van de cryptomarkt is nog niet bereikt”

Bitcoin gaat momenteel van de “zwakke” naar de “sterke” handen, terwijl de capitulatie van zowel miners als particulieren in volle gang is.

In het nieuwe “The Week On-Chain” rapport van Glassnode legt het bedrijf uit dat de capitulaties al een maand aan de gang zijn en dat verschillende indicatoren een bodemsignaal afgeven, maar die is nog niet bereikt.

Bearmarkt is nog niet voorbij

Ondanks enige positieve signalen van on-chain indicatoren is volgens Glassnode de bodem dus nog niet bereikt. “Om de ultieme bodem te bereiken, moeten de Bitcoin die nu nog op een virtueel verlies staan verkocht worden aan degenen die het minst gevoelig zijn voor koersveranderingen”, aldus de analisten van Glassnode.

Voor een stevige bodem hebben we als het aan Glassnode ligt dus nog één stevige correctie nodig die de absolute bodem legt. Glassnode maakt deze analyse op basis van vorige bearmarkten. Tijdens de bearmarkten van 2015 en 2018 hadden de lange-termijn hodlers namelijk 34 procent van de supply in handen die op een virtueel verlies staat. Momenteel gaat het nog “maar” om 28,5 procent.

Dit impliceert dat lange termijn hodlers de komende periode handen van diamant moeten tonen en niet moeten verkopen voordat we de defintieve bodem bereiken. Ook Delphi Digital verwacht dat er meer tijd nodig is onder de huidige marktomstandigheden om van een bodem te spreken.

Brengen miners Bitcoin naar de bodem?

De capitulatie onder de Bitcoin miners is een mogelijke hint dat de markt opnieuw richting de 17.600 dollar gaat om de voorlopige bodem te testen. Sinds eind mei verkochten de miners onder de streep 7.900 Bitcoin, maar de laatste tijd verkopen ze wat minder met een gemiddelde van 1.350 Bitcoin per maand.

Ook de duur van de capitulatie van de miners lijkt een rol te spelen. Tijdens de bearmarkt van 2018-2019 capituleerden de miners gedurende vier maanden. In 2022 zijn ze pas één tot twee maanden aan het verkopen. Daarbij hebben de miners op dit moment nog 66.900 Bitcoin in bezit. Volgens Glassnode lopen we met name het komende kwartaal nog een risico dat de miners deze reserves gaan verkopen.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’