Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Glassnode: “De toeristen zijn verdwenen en alleen de Bitcoin hodlers zijn nog over”

Het aantal actieve adressen, entiteiten en transacties op het Bitcoin netwerk bewegen allemaal zijwaarts. Wat niet zijwaarts beweegt is het aantal adressen waar één of meer satoshi op staat. Als we de analyse uit het nieuwe weekrapport van Glassnode voor waar aan mogen nemen, dan zijn de toeristen verdwenen en alleen de die-hard hodlers overgebleven.

Zware junimaand stuurt toeristen naar huis

Het jaar 2022 was al geen feestje voor de meeste nieuwkomers en daar deed de afgelopen junimaand nog even een schepje bovenop. Met een koersverlies van 37,9 procent was dit de slechtste maand voor Bitcoin sinds 2011. Ook de activiteit op de blockchain is momenteel vergelijkbaar met de diepste dalen van de bearmarkt in 2018 en 2019.

“Het Bitcoin netwerk benadert een staat waar vrijwel alle speculanten en toeristen compleet zijn verdwenen”, aldus Glassnode in het rapport. Hoewel de meeste toeristen zijn verdwenen, valt op dat met name de zogenaamde “garnalen” – mensen met minder dan 1 Bitcoin – en whales met tussen de 1.000 en 5.000 Bitcoin enorme aan het inkopen zijn.

Met name de garnalen vinden de huidige koersen aantrekkelijk en accumuleren ongeveer 60.500 Bitcoin per maand. Een getal dat in de geschiedenis van Bitcoin nog nooit zo “agressief” is geweest volgens Glassnode. Hiermee slokken de garnalen iedere maand 0,32 procent van alle 21 miljoen Bitcoin op.

42,3 miljoen adressen met Bitcoin

De Bitcoin blockchain telt inmiddels 42,3 miljoen adressen met meer dan één satoshi. Daarmee blijft Bitcoin op dit front in ieder geval groeien. Dat lijkt erop te wijzen dat steeds meer mensen kiezen voor Bitcoin als hun primaire spaarmiddel of in ieder geval om de zoveel tijd een beetje Bitcoin bijkopen. Terwijl we in vorige bearmarkten keihard omlaag vielen op deze metric, blijven we nu opvallend genoeg groeien.

Volgens Glassnode laat dat zien dat de gemiddelde Bitcoin-participant inmiddels weet wat hij of zij kan verwachten. Bitcoin is een volatiele asset en zal dat de komende jaren waarschijnlijk nog wel blijven. Uiteindelijk gaat het om de lange termijn en aan het gedrag van de hodlers te zien zijn er steeds meer mensen die dat begrijpen.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins