Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Glassnode-oprichters: ‘Bitcoin wacht op niemand’

Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die op Twitter analyses delen onder het account Negentropic, zeggen dat er weleens een hype kan ontstaan als de Bitcoin koers definitief boven de 52.000 dollar uitkomt.

‘Bitcoin wacht op niemand’

“Bitcoin wacht op niemand! Bitcoin heeft een gigantische rally doorgemaakt richting het niveau van 52.000 dollar, waarbij het door belangrijke weerstanden is gebroken.

Het niveau van 52.000 dollar is cruciaal en is historisch gezien een sterke weerstand geweest in de weekgrafiek. Een doorbraak kan verdere koopdruk veroorzaken, wat in potentie een nieuwe hype kan beginnen. Het huidige traject van Bitcoin hint erop dat de koers van 52.000 dollar definitief doorbroken kan worden”, aldus de heren Happel en Allemann.

De volgende grote weerstand voor Bitcoin ligt volgens de analist op 58.000 dollar.

“Bitcoin is los of beter gezegd op grootste wijze vetrokken! De volgende weerstanden die we tegenkomen liggen op 58.000 dollar en 65.000 dollar. All-time highs, we komen eraan. De grote Bitcoin bull draaft verder”, zo schrijven de analisten.

Komen er nog correcties aan voor Bitcoin?

Op basis van de koersgeschiedenis is het volgens de analisten onmogelijk om nieuwe correcties voor Bitcoin helemaal uit te sluiten. Het is echter belangrijk om te weten dat correcties niet meteen een opwaartse trend invalideren.

“Herinner je de ‘gigantische terugval’ van Bitcoin van januari 2024 nog? Probeer die hier maar eens te spotten. Bitcoin is nu het niveau van voor de introductie van de Spot Bitcoin ETFs voorbij. Grote rally’s komen met grote correcties. Dat is simpelweg hoe het gaat”, aldus de analisten.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 52.300 dollar en gaat het sentiment door het dak. Krijgen we nu een terugval? Dat zou kunnen, maar dat betekent dus niet meteen dat de bullmarkt helemaal van tafel is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins