Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin, Ethereum

Goed Nieuws: Bitcoin en Ethereum Prijzen Schieten Omhoog in Oktober

De cryptomarkt heeft een sterke start in oktober gemaakt. Bitcoin en Ethereum noteerden vandaag een indrukwekkende groei: binnen slechts 15 minuten stegen de koersen met 4%. Deze verrassende wending zet de toon voor positieve verwachtingen voor de rest van de maand.

Plotse liquidatie van crypto shorts

Na een plotselinge prijsstijging van Bitcoin, Ether en andere cryptocurrencies werden meer dan $70 miljoen aan crypto shorts onverwacht geliquideerd. Uit data van TradingView blijkt dat de Bitcoin-koers in een tijdsbestek van slechts 15 minuten met meer dan 3% klom, van $27,100 naar $28,053, om vervolgens te stabiliseren net onder de $28,000. Ethereum volgde dit tempo, met een snelle stijging van 4,7% naar een piek van $1,755, voordat het stabiliseerde op $1,727.

Het is ‘Uptober’

De recente koersstijging hebben voor opschudding gezorgd binnen de crypto-gemeenschap. Waar sommigen deze beweging zien als de aanvang van “Uptober”, speculeren anderen dat er insiders zijn met voorinformatie. In de cryptowereld staat “Uptober” bekend als een maand die doorgaans gunstige resultaten oplevert voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. En deze reputatie wordt ondersteund door cijfers van CoinGlass: sinds 2013 heeft oktober slechts tweemaal een negatief rendement laten zien.

Waarom stijgen de crypto koersen?

De stijging van de cryptokoers kan worden toegeschreven aan het groeiende optimisme binnen de markt over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Hoewel veel analisten januari 2024 als waarschijnlijke datum voor deze aankondiging zien.

Conclusie

De crypto koersen hebben onlangs een opmerkelijke stijging laten zien, met een plotselinge toename van 4% in slechts enkele minuten. Deze onverwachte stijging leidde tot de liquidatie van meer dan $70 miljoen aan crypto shorts. Veel in de gemeenschap zien dit als het begin van “Uptober”, een maand die historisch gezien positieve rendementen voor crypto laat zien. Een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund door de Amerikaanse SEC kan bijdragen aan dit optimisme.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Bitcoin koers gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk