Fed, Federal reserve
Regulatie

Goed nieuws voor Bitcoin: Federal Reserve fluisteraar verwacht snelle koerswijziging

Bitcoin en de rest van de cryptomarkt handelen al weken in dezelfde range en het lijkt soms wel alsof Bitcoin een stablecoin is geworden op 19.000 dollar. De volatiliteit van Bitcoin is op dit moment zelfs lager dan die van aandelen, die vanwege goed nieuws over de Federal Reserve met een plus het weekend in gingen.

Federal Reserve fluisteraar

Nick Timiraos, een journalist die schrijft voor de Wall Street Journal, staat inmiddels bekend als de Federal Reserve fluisteraar. Tot nu toe heeft hij iedere keer gelijk gehad als het over renteverhogingen van de machtige centrale bank gaat. Timiraos wist precies wanneer de Federal Reserve koos voor bijvoorbeeld 0,75 procent, als de markt slechts een verhoging van 0,50 procent verwachtte.

Fed rente verhoging

Nu voorspelt Timiraos voor 2 november een renteverhoging van 0,75 procent, maar ziet hij de rente in december met slechts 0,50 procent stijgen. De FOMC-vergadering van 2 november moet als podium dienen voor de Federal Reserve om de toekomstplannen van de centrale bank op tafel te leggen. Waarbij ze onder andere uitspreken of en hoe ze naar een verhoging van ‘slechts’ 0,50 procent stappen in december.

De meest speculatieve asset ter wereld

Dan is het nu tijd voor Bitcoin, wat volgens de financiële industrie nog altijd de meest speculatieve asset ter wereld is. In die zin is het interessant dat Bitcoin zich de laatste weken zo stabiel boven de 19.000 dollar heeft weten te houden. Veel analisten zijn verbaasd over de relatieve kracht van Bitcoin ten opzichte van de aandelenmarkt. Nu is er echter sprake van relatieve zwakte, want de aandelenmarkt eindigde afgelopen vrijdag met een stevige plus, terwijl er voor Bitcoin weinig veranderde.

Deze grafiek geeft Bitcoin weer ten opzichte van de Amerikaanse Nasdaq en op dit moment zijn we wat dat betreft aangekomen bij een steunzone. Het lijkt belangrijk dat Bitcoin vanaf nu weer kracht toont ten opzichte van de Nasdaq, om niet teveel terrein te verliezen. Het is voor Bitcoin vooral wachten op het moment dat de bulls weer eens wakker worden.

Regulatie nieuws

Terraform Labs gaat vier bedrijven verkopen om schulden af te betalen
Toezichthouder van Cyprus roept accountants op om terrorismefinanciering aan te pakken
Advocaten: De SEC gaat absoluut achter ‘Celebrity coins’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen