bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin en Ether blijven stabiel, ondanks macro-economische ellende

De inflatie blijft wereldwijd een groot probleem, de wereldeconomie stottert en het Verenigd Koninkrijk heeft moeite om een goede leider te vinden, maar de Bitcoin koers blijft stabiel boven de 19.000 dollar. Bitcoin is er inmiddels voor de 14e dag op rij in geslaagd om boven de 19.000 dollar te sluiten, waardoor het vertrouwen langzaam terug sluipt in de markt.

Bitcoin een stablecoin?

Bitcoin handelt al meer dan een maand in de range van 19.000 tot 21.000 dollar en ook het handelsvolume blijft redelijk stabiel. Ethereum hangt ook al tijden rond de koers van 1.300 dollar. Het lijkt er op dat de markt zich klaarmaakt voor een explosie van volatiliteit, want normaal gesproken blijft het niet zonder reden zo lang stil op de cryptomarkt.

Bitcoin koers stabiel
Bitcoin koers steeds stabieler – Bron: Tradingview

XRP en EOS horen bij de grote winnaars van de markt, want allebei de projecten mochten een plus van 3 procent opschrijven. Voor XRP komt dat waarschijnlijk vooral door het goede nieuws rondom de rechtszaak, die steeds meer de goede kant opgaat. Deze week is Ripple Labs erin geslaagd om de belangrijke Hinman-documenten in handen te krijgen van de SEC.

Het macro-economische plaatje

Ondertussen gaat de ellende op het economische wereldtoneel gewoon verder. Op 2 november is het weer de beurt aan de Federal Reserve om een rentebesluit te nemen. De verwachting is dat de Amerikaanse rente dan met 0,75 procent omhoog gaat. Dat is op zichzelf geen verrassing, maar de nog altijd torenhoge inflatie dwingt de centrale bank om ook op 14 december de rente met 0,75 procent te verhogen.

Die laatste renteverhoging stond niet helemaal op de planning, maar moet er nu gedwongen komen om de inflatie echt aan te kunnen pakken. Opvallend is dat zowel Bitcoin als Ethereum zich niet veel meer aan lijken te trekken van dat slechte nieuws en redelijk stabiel blijven rond de huidige koersen. Er bestaat nog een kans op een kleinere renteverhoging van 0,50 procent in december, zo blijkt uit de woorden van San Francisco Federal Reserve voorzitter Mary Daly, die zei dat nu wellicht het moment is om wat gas terug te nemen.

Bitcoin nieuws

Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC