SEC
Bitcoin

‘Goedkeuring Spot Bitcoin ETF zou historische vergissing zijn’

Dennis M. Kelleher, de CEO van nonprofit-organisatie Better Markets, smeekt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de Spot Bitcoin ETF af te wijzen. Volgens Kelleher zou goedkeuring volledig ingaan tegen de kernprincipes van de toezichthouder. In zijn brief spreekt Kelleher zelfs van een potentiële “historische vergissing” die investeerders pijn zal doen.

Spot Bitcoin ETF een historische vergissing?

“De goedkeuring van deze Spot Bitcoin ETFs zouden investeerders niet alleen blootstellen aan een markt die doordrenkt is van fraude en manipulatie, maar de crypto-industrie ook een zekere legitimatie geven doordat zij kunnen claimen dat hun producten zijn goedgekeurd door de Amerikaanse overheid”, aldus een zeer ongeruste Kelleher.

De fout die Kelleher hier maakt is dat hij Bitcoin, partijen als FTX en muntjes als LUNA over één kam scheert.

Verder zou het natuurlijk juist goed zijn als partijen als BlackRock producten gaan aanbieden, zodat investeerders met betrouwbare partijen kunnen werken. Dat is hoe je fraude echt voorkomt.

Daarnaast legitimeert een Spot Bitcoin ETF alleen Bitcoin als asset en zegt dat helemaal niets over de miljoenen altcoins die momenteel op de markt zijn. Sommige mensen zullen dat roepen, maar Bitcoin heeft NIETS te maken met Ethereum of andere munten.

‘Afwijzing Spot Bitcoin ETFs zou crimineel zijn’

Een prominente ETF-analist van Bloomberg, James Seyffart, reageerde ook op de brief van de CEO van Better Markets.

“Het zou absoluut crimineel zijn als de SEC de Spot Bitcoin ETFs afwijst, gezien de tijd en energie die alle uitgevers EN de SEC medewerkers hier de afgelopen maanden in hebben gestoken”, aldus Seyffart.

Ondertussen reageert ook Fox Business journalist Eleanor Terrett op de negatieve uitspraken van Kelleher over crypto de afgelopen periode. “Het is slechter dan een fantasie, het is fraude over de rug van het volk”, zo haalt ze zijn oude uitspraken naar boven.

Alles bij elkaar lijkt de kans heel klein dat de SEC opnieuw voor afwijzing kiest. Zeker nadat het de rechtszaak tegen Grayscale verloor in 2023.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Bitcoin koers gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk