bitcoin koers
Bitcoin

Goldman Sachs: Er komt een explosie in het gebruik van Crypto’s

John Waldron, de COO van Goldman Sachs, vertelt in een interview met Reuters, dat de vraag van klanten naar cryptocurrencies in een rap tempo toeneemt. Waldron vertelt dat de pandemie het tempo van de acceptatie van cryptocurrency aanzienlijk heeft versneld en hij verwacht nu een “explosie” in het gebruik van crypto:

“De pandemie is een belangrijke versneller geweest. Er is geen twijfel over mogelijk dat er meer digitale handel zal komen en digitaal geld meer gebruikt gaat worden.”


Goldman Sachs is in gesprek met regelgevers

Eén van de grootste investeringsbanken ter wereld probeert nu een evenwicht te vinden tussen het voldoen aan deze vraag en de regels waar het aan moet houden:

“We zijn gereguleerd met wat we kunnen doen. We blijven het evalueren en we zijn ermee bezig”.

Waldron onthult ook dat Goldman momenteel besprekingen voert met regelgevende instanties en centrale banken over de hele wereld over hoe de opkomende activaklasse moet worden benaderd.

Goldman Sachs begon eerder deze week met het verhandelen van Bitcoin-futures na de heropening van zijn cryptocurrency trading desk. De bank onderzoekt ook of het een exchange-traded fund (ETF) aan kan bieden en is ook van plan om cryptocurrency-bewaring aan te bieden. Het bedrijf heeft dus grootste plannen voor Bitcoin in de toekomst.

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen