Bitcoin

Goldman Sachs gaat Bitcoin en andere crypto’s aanbieden aan klanten

Volgens een nieuw mediabericht zullen Bitcoin en sommige altcoins binnenkort beschikbaar zijn voor de klanten van Goldman Sachs. Dit bevestigde CNBC vandaag.


Klanten van Goldman Sachs zijn zeer geïnteresseerd in crypto

Door deze aankondiging wordt Goldman Sachs de tweede grote investeringsbank, na Morgan Stanley, die cryptocurrencies aan gaat bieden aan zijn klanten.

″We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om manieren te vinden om doordachte en gepaste toegang tot het crypto ecosysteem te bieden aan particuliere klanten, en dat is iets dat we op korte termijn verwachten te bieden, ” zo vertelde Mary Rich, van Goldman Sachs.

Morgan Stanley zal in april zijn klanten crypto’s laten kopen en Goldman Sachs zal dat later in het tweede kwartaal mogelijk gaan maken. Beide banken hebben het potentieel om grote hoeveelheden nieuw kapitaal in het Bitcoin-ecosysteem te brengen via deelname aan cryptogerichte fondsen.

Rich gaf de volgende reden waarom Goldman Sachs crypto’s zal gaan aanbieden:

“Klanten zijn geïnteresseerd in Bitcoin en zien het mogelijk als een hedge tegen inflatie. Dit samen met de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft dan ook een rol gespeeld in onze keuze”. Daarnaast denken veel van onze klanten dat we aan het begin van een nieuw ‘internet’ staan en ze zoeken een manier om hierin te investeren.


Bitcoin prijs stijgt direct na aankondiging

Vlak nadat het nieuws bekend werd steeg de Bitcoin prijs opnieuw tot boven de $59.000. Even leek BTC vandaag af te sluiten in het rood, nadat de koers in enkele minuten tijd met $2.000 daalde. De aankondiging van de bank heeft er echter voor gezorgd dat de koers weer in het groen staat.

Bitcoin koersverloop – Bron: CoinMarketCap

De solide fundamentele factoren in combinatie met de mooi uitziende grafieken laten volgens analisten zien dat Bitcoin klaar is om zijn oude All Time High te doorbreken. Als dit lukt lijkt een prijsdoel van $73.000 mogelijk.

Bitcoin nieuws

Grote Bitcoin-miner onthult teleurstellende kwartaalcijfers
Bitcoin zit in de ‘verveel je dood’ fase
Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken